Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISII în masă în Guvern: Un întreg departament A PLECAT în semn de PROTEST

nateleung.com
demisie

Probleme imense în Guvern după ce Executivul a decis să dea Ordonanţele de Urgenţă pe Justiţie. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. Mai mult, au venit şi demisiile de la Palatul Victoria.

Specialiştii IT care au fost cooptaţi anul trecut de Guvernul lui Dacian Cioloş şi care se ocupau de programul GovITHub, aflat încă în derulare, pentru a găsi soluţii de debirocratizare a administraţiei publice, au anunţat că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu. Tinerii afirmă, într-un comunicat, că refuză să îşi continue activitatea sub coordonarea actualului Guvern din cauza ordonanţei aprobate marţi seară care aduce modificări la Codul penal. ”În urma adoptării ordonanţei de urgenţă (OUG) prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală privind abuzul în serviciu şi a proiectului de lege privind graţierea, bursierii GovITHub se declară indignaţi şi refuză să îşi continue activitatea sub coordonarea actualului guvern şi a echipei sale de miniştri”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a bursierilor GovITHub.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei iniţiative de implicare civică a specialiştilor IT din mediul privat care îşi doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituţiilor publice şi la îmbunătăţirea relaţiei cetăţeanului cu statul, potrivit tinerilor bursieri, conform observator.tv. ”Principiile care guvernează activitatea GovITHub au la bază transparenţa, implicarea civică şi un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil ca în doar 4 luni de activitate GovITHub să dezvolte proiecte cu impact naţional, care în alte condiţii ar fi costat statul român peste 1 milion EURO”, subliniază bursierii, precizând că deciziile guvernului actual luate în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum şi modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub şi contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât şi valorilor personale ale bursierilor.

Citeşte şi: Traian Băsescu a identificat GAFA făcută de Sorin Grindeanu: 'Trebuia dată GRAȚIEREA' / VIDEO

Tinerii bursieri şi-au exprimat îngrijorarea pentru ”direcţia periculoasă în care se îndreaptă România” şi trag un semnal de alarmă privind valorile democratice ce trebuie protejate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.