Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunțătorul ministrului de Interne face noi dezvăluiri: Favorita lui Dragnea, apreciată de Cioloș

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Daniela Dan

Actualul ministru de Interne, Carmen Dan, a fost denunțat la DNA în primăvara anului 2016, pe când era prefect de Teleorman. STIRIPESURSE.RO prezenta la momentul respectiv denunțul integral (vezi AICI). Acum, când subiectul a revenit în actualitate și însăși șefa DNA a vorbit despre dosarul deschis în urma denunțului, ies la iveală noi detalii.

Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației EurHonest, este cel care a semnat denunțurile împotriva lui Carmen Dan. Acesta afirmă că de la momentul denunțului „nu s-a lucrat nimic în dosar”, iar „în condițiile în care DNA e atotputernic, nu ai ce să faci”.

Vezi și: SURSE - Dacian Cioloș, perdea de fum în PNL

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a fost întrebată luni, la ieșirea de la Ministerul Justiției, ce se întâmplă cu denunțul împotriva actualului ministru de Interne. Potrivit șefei DNA, s-a deschis un dosar penal in rem, adică se investighează faptele, nu persoanele. „Mi-au atras atenția doi prieteni ziariști că ar fi fost aranjată treaba de către doamna Kovesi, ca să se pună întrebarea și să dea răspunsul”, remarcă Florin Ghiulbenghian, fără a avea o explicație cu privire la posibilul scop urmărit prin readucerea în discuție a cazului.

Denunțul viza fapte de abuz în serviciu, pentru că prefectul Carmen Dan a refuzat să suspende din funcție doi primari condamnați definitiv. Documentele depuse la DNA au fost primite de Fundația EuroHonest de la cetățeni din Teleorman, însă Florin Ghiulbenghian atrage atenția asupra unui aspect intervenit după ce Carmen Dan a fost numită ministru: posibilii martori din dosar se tem să mai vorbească.

Vezi și: SRI reacționează, în premieră, la ÎNREGISTRĂRILE cu Sebastian Ghiță și Florian Coldea / VIDEO

„Au venit cu documentele clare. Problema era foarte simplă. Era prefectă și avea obligația, în urma comunicărilor pe care le primise de la ANI și de la instanță, să dispună suspendarea în 30 de zile a doi primari. Ambii PSD, ambii oamenii lui Dragnea din Teleorman. Dânsa a refuzat timp de trei ani, într-un caz, și timp de doi ani, în celălalt caz, să pună în aplicare. Era o situație clară de abuz în serviciu împreună cu mai mulți funcționari care trebuiau să pună în aplicare dispozițiile legale. Datele erau clare. Primise comunicările și documentele privind condamnările definitive și refuza să pună în aplicare suspendarea. Dacă s-ar fi dorit să se ancheteze, erau niște martori sub acoperire care ar fi declarat ce știu. În acest moment, în care ea e ministru de Interne, niciunul dintre martori nu va mai declara nimic. Mi s-a transmis clar că sunt speriați în acest moment”, declarată Florin Ghiulbenghian pentru stiripesurse.ro.

Președintele Fundației EuroHonest mai dezvăluie și faptul că demersul de la DNA a fost însoțit de o sesizare a premierului de la acea dată, Dacian Cioloș. O reclamație împotriva prefectului Carmen Dan a fost depusă și de PNL ulterior, însă fără niciun rezultat.

„Denunțul și documentele doveditoare le-am depus și la Cabinetul prim-ministrului, iar răspunsul, prin Secretariatul General al Guvernului, a fost că din dispozițiile lui Dacian Cioloș și Vasile Dâncu doamna Carmen Dan rămâne în funcție. Nu am fost singurul. Inclusiv PNL a făcut o documentație pe care a depus-o ulterior, care curpindea mai multe lucruri, și s-a refuzat pe același motiv: Cioloș și Dâncu apreciază foarte mult activitatea doamnei Carmen Dan. Nu e glumă”, a mai declarat Florin Ghiulbenghian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.