Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii EXPLOZIVE ale lui Traian Băsescu despre lupta dintre DNA cu Kovesi și SIE cu MRU

kovesi

DNA și SIE se află în conflict deschis. Totul a plecat după ce Laura Codruța Kovesi le-a reproșat celor de la SIE că nu au ajutat cu nimic DNA în prinderea corupților. Serviciul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a replicat cu un contraatac fără precedent. ”Nu știe legea, doar Securitatea făcea așa!”, au fost cuvintele dure ale Serviciului condus de MRU. Președintele Klaus Iohannis nu a stat cu mâinile în sân la scandal și a intervenit. I-a chemat pe cei doi șefi, Kovesi și MRU, la Cotroceni pentru a-i calma.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a oferit și el detalii explozive despre lupta dintre servicii. Și pe timpul lui s-a întâmpla un episod asemănător.

Citește și: BĂTAIE ca-n filme în Parlamentul unui stat NATO / VIDEO

”Cred că a fost o ieșire voluntară a doamnei procuror general. Serviciile nu se luptă așa, dacă au de dat o luptă între ele, se luptă pe tăcute. Nu ies să se dea în stambă.

În mod categoric nu trebuie să existe o ieșire publică. În timpul mandatului meu a fost o dispută între un serviciu secret și un Parchet și i-am chemat la mine. Nici Parchetul, nici serviciul nu sunt într-o situație comodă din acest punct de vedere. Acea dispută era tot legată de nivelul de informații și mai ales de acuratețea informațiilor. Nu pot să spun despre ce instituții este vorba, dar ce s-a întâmplat acum m-a obligat să dau acest exemplu.

Citește și: Candidatura Laurei Chiriac, CONTESTATĂ la Judecătorie după escapada amoroasă cu Diacomatu

A fost inoportună ieșirea lui Kovesi. În plus, eu mai știu un lucru: colateral, SIE mai poate să prindă astfel de informații, din presă, din discuțiile de la recepții de la ambasade, poate să prindă crâmpeie de discuții legate de corupție, dar niciodată nu o va transmite direct unui Parchet. O va transmite ori Poliției, ori SRI-ului. O vor procesa ei și o vor trimite către instituțiile de Parchet care au atribuții în zona respectivă.”, a afirmat Traian Băsescu la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.