Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din referatul DNA: Şova urla ca să obţină contracte (surse)

sova

În ziua în care Dan Şova aşteaptă să vadă dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, ies la iveală detalii neştiute din referatul procurorilor DNA. Astfel, potrivit unor surse judiciare, senatorul PSD urla la şeful CET Govora pentru că acesta nu voia să-i ofere un contract unei case de avocatură apropiate de Şova.

Vezi şi: Sova a ajuns in fata judecatorilor

"Declarația inculpatului Bălan Mihai în ceea ce privește aspectele relative la discuțiile purtate cu inculpatul Șova Dan-Coman în legătură cu încheierea contractelor de asistență juridică, în sensul că Șova Dan-Coman a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor relevă ascendentul acestuia față de funcționarul public și disprețul față atribuțiile acestuia de serviciu. De asemenea, a rezultat că inculpatul Şova Dan-Coman a intervenit şi pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea numitul (…), pentru a-l determina pe inculpatul Bălan Mihai în vederea încheierii contractului de asistenţă juridică cu casa de avocatură", scriu procurorii în referatul prin care DNA solicită la ÎCCJ arestarea preventivă a senatorului Dan Șova.

Senatorul Dan Şova este acuzat de DNA, într-un al patrulea dosar, că ar fi luat o şpagă de 100.000 de euro de la o firmă de avocatură pentru că a intermediat un contract cu CET Govora. Şova a fost nevoit să aranjeze prin intermediul lui Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, contractul de la CET Govora.

"(…), în calitate de coordonator al departamentului juridic al CET a precizat că nu se justifica în nici un fel încheierea unui contract de asistenţă juridică şi cu atât mai puţin un contract cu o valoare de 10.000 de euro/lună în condiţiile în care în cadrul CET Govora funcţionau la acea vreme 6 jurişti iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi. Cu toate acestea (…) a făcut obiecţiuni doar în privinţa valorii prea oneroase a contractului şi a transmis societăţii de avocaţi „(…) şi Asociaţii” că valoarea viitorului contract trebuie să fie stabilită în raport de numărul dosarelor repartizate cu un onorariu de 1000 euro pentru fiecare dosar, cunoscând că poate să repartizeze societăţii de avocaţi un număr de 4 sau 5 dosare. Obiecţia a fost transmisă atât societăţii de avocaţi cât şi inculpatului Bălan Mihai. Cu toate acestea obiecţia nu a fost avută în vedere iar în data de 05.12.2011 între CET Govora reprezentată de inculpatul Mihai Bălan în calitate de director general şi SCA „(…) şi Asociaţii” reprezentată de (…) s-a încheiat contractul de asistenţă juridică înregistrat la societatea de avocaţi sub nr. (…) /05.12.2011, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/lună. Contractul s-a încheiat pe o perioada de 1 an iar obiectul acestuia se referea la activităţi juridice pentru litigiile în care parte era CET Govora", mai precizează procurorii.

Vezi AICI detalii despre contractul din care Şova lua percepea lunat o şpagă de 5000 de euro!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.