Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şpaga luată în rate, investită profitabil de Şova

sova

Senatorul Dan Şova este acuzat de DNA, într-un al patrulea dosar, că ar fi luat o şpagă de 100.000 de euro de la o firmă de avocatură pentru că a intermediat un contract cu CET Govora.  Cea mai mare parte a mitei primite ar fi fost folosită pentru plata unor rate lunare, de câte 5.000 de euro, către deputatul PSD Cristian Rizea, de la care cumpărase un palat de peste 460 de metri pătraţi, în apropierea Guvernului, scrie adevarul.ro.

Totul începe în octombrie-noiembrie 2011, atunci când avocata Veronica Voinescu – care colaborase pe probleme de Dreptul Muncii cu firma de avocatură „Şova şi Asociaţii“ – ar fi fost contactată de senator. Acesta i-ar fi spus denunţătoarei că îi poate asigura societăţii sale de avocaţi încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora, folosindu-se de influenţa pe care acesta o avea asupra lui Mihai Bălan, şeful CET Govora. Şova i-ar fi precizat denunţătoarei că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică de tip abonament lunar, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, parlamentarul ar fi pretins de la denunţătoare 5.000 euro/lună. Avocata a acceptat oferta, iar Şova a aranjat, prin intermediul lui Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, contractul de la CET Govora pentru Veronica Voinescu, denunţătoare în acest caz.

Pe perioada derulării contractelor, cei 5000 de euro lunar erau duşi la o altă casă de avocatură apropiată de Şova, de unde erau preluaţi de Ion Găzaru, şoferul deputatului Cristian Rizea (PSD). Senatorul avea o datorie de 200.000 de euro, după ce a cumpărat o vilă de 460 de metri pătraţi în centrul Capitalei, pe strada Louis Blank, în apropierea Guvernului. Vila aparţinea lui Bogdan Rizea, fratele Cristinei Rizea, dar deputatul era mandatat să o vândă. Imobilul a costat 300.000 de euro, potrivit actului notarial din 28 ianuare 2011. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, în faţa notarului, Rizea a primit 100.000 de euro, „urmând ca diferenţa de 200.000 de euro să-i fie achitată de Şova, în două tranşe a câte 100.000 de euro până la data de 30 mai 2011”. Palatul a fost închiriat Ambasadei Kuweitului pentru 9.000 de euro/lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.