Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE: Fiul unui fost general SRI, în #BahamasLeaks

pixabay.com
diverse, economie, spion, date

În documentele Bahamas publicat miercuri seara, în legătură cu România apare și numele lui Lucian Bădescu. În vârstă de 42 de ani, acesta este fiul unui fost general SRI. Acesta are, în România, afaceri în care sunt implicate și persoane care au probleme cu justiția. Presa românească a scris că a fost implicat, printr-una din firmele sale, în scandalul „băieților deștepți” din energie.

Lucian Bădescu este, din aprilie 2011, directorul Kereulen Investments Limited, o companie din Bahamas, potrivit documentelor consultate de RISE Project. Coleg în această firmă este un alt român, Bogdan Mihalcea Călinescu. Kereulen nu deține subsidiare în România, dar cei doi au mai multe afaceri în țară.

După #PanamaLeaks urmează #BahamasLeaks. Zeci de firme și politicieni pe liste

În una dintre firmele lor, Ice Blink Consulting SRL, aceștia au declarat la Registrul Comerțului că au domiciliul în Nassau, capitală Insulelor Bahamas.

Lucian Bădescu și Bogdan Călinescu mai au și afaceri cu energie regenerabilă. Bădescu l-a avut ca partener și pe fostul șef al SRI Giurgiu, Ion Garagancea, inculpat într-un dosar de contrabandă cu produse petroliere.

#BahamasLeaks: O nouă scurgere de informații. Zeci de firme românești cu offshore-uri în Bahamas

A fost asociat și cu Gabriel Ștefan, fiul fostului primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. A mai fost asociat și în Yeyo Advertising SRL, afacere de consultanță media în care i-a avut parteneri pe oameni din anturajul lui Sorin Ovidiu Vântu și a fost asociat cu omul de afaceri Gheorghe Tofan, care controlează grupul de firme Tofan.

Una din afacerile sale, Green Energy, a fost implicată în scandalul băieților deștepți din energie. Printre asociați au figurat Alina Gorghiu, actualul lider al PNL, și Gabriel Ștefan, potrivit RISE Project.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.