Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După #PanamaLeaks urmează #BahamasLeaks. Zeci de firme și politicieni pe liste

geo.tv
bahamas leaks

Fosta vicepreședintă a Comisiei Europene Neelie Kroes apare ca director al unei companii offshore în Bahamas, într-o scurgere masivă de date ale registrului comerțului din acest paradis fiscal, scrie Agerpres. Printre aceste date se regăsesc şi numele unor oameni de afaceri români sau firme cu mari interese în România.

Vezi și: Traian Băsescu CUTREMURĂ România: Nimeni nu a mai spus așa ceva despre KOVESI

Cele 1,3 milioane de fișiere făcute publice conțin numele managerilor și a unora din acționarii a peste 175.000 de firme și alte entități înregistrate în Bahamas între 1990 şi 2016. Documentele au fost obținute de cotidianul german Sueddeutsche Zeitung și oferite Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ).

Neelie Kroes, care a fost numită comisar european în 2004 și vicepreședinte al Comisiei Europene din 2010 până în 2014, apare ca director al firmei din Bahamas din 2000 până în 2009. Ea a comunicat ICIJ, printr-un avocat, că nu și-a declarat calitatea de manager deoarece nu ar fi fost niciodată operațională și a precizat că figura în acte dintr-o eroare birocratică necorectată până în 2009.

Citește și: ADEVĂRUL despre România: Jumătate dintre români suportă cu greu cheltuielile curente

Reglementările Uniunii Europene cer comisarilor să își facă publice interesele economice pe ultimii 10 ani, inclusiv funcțiile de conducere și consultanță în firme.

The Guardian scrie că în noile documente despre afacerile desfăşurate în paradisuri fiscale apare şi numele ministrului de Interne britanic. Amber Rudd ar fi fost directoarea a două firme înregistrate în Bahamas.

Firme cu interese majore în România au offshore-uri în Bahamas, arată documente obținute de Süddeutsche Zeitung și procesate de International Consortium for Investigative Journalists în parteneriatRISE Project. Este vorba despre o nouă scurgere de informații, de tipul Dosarelor Panama.

Urmeaza dezvaluiri importante despre importanti jucatori de pe piata romaneasca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.