Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a destructurat un grup infracţional ce ar fi cauzat un prejudiciu de 6 milioane euro

diicot3

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o grupare infracţională care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6 milioane de euro, prin infracţiuni de corupţie şi falsuri, se arată într-un comunicat remis Agerpres, marţi, de Biroul de presă al IPJ Suceava. Potrivit IPJ Suceava, pe 28 noiembrie, peste 50 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea DDIICOT Suceava, au surprins în flagrant delict, în municipiul Iaşi, mai mulţi membri ai unei grupări infracţionale în timp ce ar fi oferit 10.000 de euro, cu titlu de mită, unui funcţionar public, pentru a obţine mărfuri aflate în tranzit vamal.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi obţinut mărfuri aflate în tranzit vamal, interzise înstrăinării, prin comiterea de infracţiuni de corupţie şi fals. Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 6 milioane de euro. Potrivit sursei citate, pe 29 noiembrie au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare, în şase judeţe (Suceava, Galaţi, Tulcea, Bihor, Iaşi şi Botoşani), la membrii grupării infracţionale. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Brigăzii de Jandarmi Bucureşti. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză şi au fost puse în executare şapte mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire la autoritatea vamală de documente falsificate, instigare la folosirea la autoritatea vamală de documente falsificate, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi dare de mită, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Pe parcursul acţiunii s-a colaborat cu Autoritatea Naţională a Vămilor şi Poliţia de Frontieră. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.