Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a dat o nouă lovitură: Reținere de la ANAF

sri dna

O nouă reținere de marcă din partea procurorilor DNA. "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 februarie 2016, a inculpatului

Bonciu Ovidiu Marian, inspector principal în cadrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Ploiești, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Citește și: Decizie de ultimă oră a Metrorex: Ce se întâmplă cu zona Eroilor

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de 18 ianuarie 2016, inculpatul Bonciu Ovidiu Marian, în calitate de inspector principal în cadrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Ploiești, a pretins și primit suma de 3.000 lei de la un om de afaceri, cu ocazia efectuării unui control fiscal inopinat la firma administrată de acesta din urmă.

Suma de bani menționată mai sus a fost pretinsă și primită de funcționarul public în schimbul favorizării societății respective, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecții fiscale, astfel cum ar fi impus rezultatele verificărilor prealabile derulate de inspectorul fiscal.

Citește și: Doliu în lumea politică: Un fost mare lider mondial a încetat din viaţă

Inculpatului Bonciu Ovidiu Marian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 17 februarie 2016, inculpatul Bonciu Ovidiu Marian urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Vezi și: Băsescu intervine în scandalul de la Antena 3. Atac dur la Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.