Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciilor secrete militare din Rusia, mort în condiții suspecte

Unul dintre cei mai importanți oameni din Rusia a murit în condiții suspecte. Este vorba despre șeful serviciilor secrete militare. Ministerul rus al apărării spune că șeful principalului serviciu de informații militar, gen.-col. Igor Sergun, a murit la vârsta de 58 de ani.

Citește și: Procurorii au verificat afirmațiile făcute de colonelul STS despre cazul Colectiv: Iată concluziile

Într-o declarație a ministerului se spune că a murit „subit” duminică, dar nu se dau informații suplimentare despre cauza sau locul morții. Serviciul de informații militar, cunoscut sub acronimul GRU, este considerat cel mai mare serviciu rusesc de informații externe.

Citește și: După jurnalista de la Antena 1, o altă ziaristă a murit

Ucraina a pretins că în conflictul din regiunile sale separatiste estice ar participa soldați ruși dirijați de GRU. Sergun a fost numit directorul GRU în 2011, iar mai înainte a lucrat ca atașat militar rus la Tirana (Albania).

Citește și: Ea e femeia care i-a înfundat pe primarul Iașiului, Nichita, și pe patronul UTI, Urdăreanu

El a avut un rol important în războiul din Ucraina, în anexarea peninsulei Crimeea, dar și în conflictul din Siria, în atacurile asupra ISIS. Sergun era sub sancțiunile UE și ale SUA în ceea ce privește călătoriile și conturile din străinătate.

”Colegii și subordonații îl știau ca pe un militar adevărat, un experimentat și un comandant competent, un om cu un mare curaj, un patriot adevărat.”, a declarat Vladimir Putin la auzul morții.

E al doilea om important din Rusia care moare în condiții suspecte în ultimele săptămâni. Primul a fost generalul Alexander Șușukin, comandatul parașutiștilor ruși care au cucerit Crimeea în 2014. El a murit la 51 de ani după ce i s-ar fi descoperit un cheag de sânge la inimă.

GRU e unul dintre cele 3 servicii secrete principale ale lui Vladimir Putin, alături de FSB, serviciul de informații interne, și SVR, pentru informațiile externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.