Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii au verificat afirmațiile făcute de colonelul STS despre cazul Colectiv: Iată concluziile

colectiv

Procurorii care se ocupa de ancheta in cazul Colectiv au verificat afirmatiile facute de un colonel STS, retinut pentru trafic de influenta.

Acesta a sustinut, intr-o discutie telefonica interceptata, ca incendiul ar fi fost provocat, iar de acest lucru ar fi stiut si ministrul Gabriel Oprea.

Citește și: După jurnalista de la Antena 1, o altă ziaristă a murit

Afirmatiile lui Stefan Enache s-au dovedit false, iar procurorii au considerat ca el doar a incercat sa isi creeze imaginea unui personaj influent, cu acces la informatii secrete.

Arestat pentru trafic de influeta intr-un dosar de coruptie, colonelul STS Stefan Enache, a fost intrceptat cand vorbea cu un politician despre...incendiul de la clubul Colectiv prezentandu-l ca pe o provocare.

Citește și: Ea e femeia care i-a înfundat pe primarul Iașiului, Nichita, și pe patronul UTI, Urdăreanu

"STEFAN ENACHE: Se stia, ma! Stia seful din Minister…Si Oprea… Pai daca si-au dat sms-uri „nu vii in seara asta in club!", unii… Si eu am prieteni care au fost…specializati pe explozibili si arme de distrugere in masa. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mama si tata. Deci americanii au mama, ii spun bombe mama, israelienii le spun, rusii tata si israelienii au o combinatie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Pai daca i-a facut ca la rotisor…

Politician: I-a stropit, i-a…?

STEFAN ENACHE: Ce vorbesti…Si gazul ala dezvolta 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, in momentul in care a coborat, oxigen."

Citește și: Dacă Donald Trump e sărit de pe fix, iată cum e purtătoarea lui de cuvânt! Indiciu: o cheamă Katrina / VIDEO

Afirmatiile lui Stefan Enache nu au ramas neverificate. Procurorii parchetului general au vrut sa lamureasca daca exista vreun sambure de adevar in ceea ce a spus colonelul si au ajuns la concluzia ca acesta mintzea. Ca sa para cat mai credibil in fata celor carora le promitea ca va face trafic de influenta comenta pe diverse subiecte de interes si lasa impresia ca detine informatii precise.

Asadar, povestile cu arme militare folosite intr-un club din Bucuresti sunt doar rodul imaginatiei unui colonel STS care voia sa isi impresioneze interlocutorii. Acum, avocatul lui Stefan Enache sustine insa ca este o neintelegere si ca Enache nu a facut niciodata astfel de afirmatii. Adica interceptarea i-ar fi atribuita lui in mod eronat.

Citește și: A fost arestată după ce și-a tatuat copiii minori: Ce le-a scris pe corp e NEBUNIE totală

In acest timp, ancheta legata de incendiul de la clubul Colectiv continua. Anchetatorii asetapta ca specialistii de la Insemex Petrosani sa prezinte raportul care ar trebui sa explice cum s-a propagat focul in numai 1 minut si 19 secunde.

George Gaman, directorul INSEMEX ne-a declarat ca raportul de expertiza este unul foarte complex si de aceea e nevoie de timp pentru ca el sa aiba rigurozitatea stiintifica pe care o impune. Raportul contine si rezultatul simularii incendiului din clubul colectiv, care insa nu poate fi facut public acum. Cel mai devreme raportul de expertiza va fi predat procurorului de caz la inceputul lunii februarie.

Incendiul din clubul colectiv a luat 63 de vieti iar alte 21 de persoane sunt inca internate in spitale din tara si strainatate, anunță PRO TV.

Citește și: FOTO HOT O prezentatoare celebră a fost fotografiată în sânii goi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.