Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcop: Preoții să meargă la vot în fruntea credincioșilor, să voteze un ortodox!/ VIDEO

Până acum au apărut prin presă doar mesaje și îndemnuri scrise din partea mai marilor Bisericii Ortodoxe Române cu privire la cine ar trebui votat de români în 16 noiembrie în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

E pentru prima dată și fără precedent când un înalt prelat, în public, le dă ordin preoților ca în ziua votului, direct de la biserică și în ținuta de slujbă să meargă direct la votare și să se asigure că enoriașii votează un ortodox (adică pe Victor Ponta pentru că Klaus Iohannis este crestin de confesiune lutherană).

Iată mesajul adresat public de PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului (de față erau deputatul Ovidiu Silaghi și șeful CJ Satu Mare, ambii din gruparea ruptă din PNL cu Tăriceanu și aliată cu PSD):

"Părinții că puneți în fruntea credincioșilor, de la biserică nu doar că îi îndemnați, vă puneți în fruntea credincioșilor și de la biserică direct la vot în haine preoțești.

Să dați dovadă de iubire de neam și țară și de purtare de grijă. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete încoronate și nici regi, dar sunt de-ai noștri și e bine să le dăm credit pentru că fiecare a făcut cât a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e dacă nu face bine să nu facă rău. Siguri că demnitarii sunt două tabere și unii vor spune Votați-l pe al nostru și ceilalți Votați-l pe al nostru, iar noi vă spunem Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie creștin, să fie ortodox, să se închine, să facă Sfânta Cruce." (sursa: nordvest-tv.ro)

Vezi şi: Episcopul care îndemna credincioşii să voteze cu Ponta, răsplătit de Guvern cu imobile gratuite

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.