Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul care îndemna credincioşii să voteze cu Ponta, răsplătit de Guvern cu imobile gratuite

PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, le-a cerut credincioşilor să voteze doar un ortodox pentru Preşedinţia României. După doar câteva zile, Guvernul oferă Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, gratuit, în proprietate, o serie de imobile ale statului pe care în prezent le are în administrare.

Proiectul de hotărâre a fost inclus pe agenda şedinţei de marţi a Guvernului, după ce a fost înregistrat la Guvern luni, 10 noiembrie.

Vezi şi: Episcop: Preoții să meargă la vot în fruntea credincioșilor, să voteze un ortodox!/ VIDEO

Într-o înregistrare prezentată de Gândul, preşedintele PSD Satu Mare afirma într-o şedinţă de partid că s-a înţeles cu preasfinţitul pentru susţinerea lui Victor Ponta la prezidenţiale. Mircea Govor le spune colegilor de partid că preoţii au fost ameninţaţi cu concedierea preoteselor dacă nu se implică în campanie.

Proiectul stabileşte "transmiterea, fără plată, în proprietatea unităţilor de cult deţinătoare a unor imobile aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, respectiv a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului" şi este iniţiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor şi Secretariatul de Stat pentru Culte, scrie gandul.info.

La finalul şedinţei de marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a precizat că proiectul a fost amânat pentru că este necesară realizarea unor evaluări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.