Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea îl pune la punct pe ministrul Vlad Voiculescu: Nu mă bag în luptele dintre PNL și USR

gabriela firea primar

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declanșat un nou scandal după ce a anunțat că mai multe spitale ce fac transplant nu au autorizații în acest sens.

Citește și: ACUZAȚII EXTREME ale ministrului Sănătății: Fapte penale în 4 spitale, vor fi sesizate autoritățile

Voiculescu a vorbit și despre cazul de la spitalul Sfânta Maria, din București, și i-a cerut primarul Gabriela Firea să permită Corpului de Control de la Ministerul Sănătății să facă verificări în actele instituției. Firea l-a pus la punct pe ministrul Voiculescu.

”Ministrul Vlad Voiculescu are de dat nişte explicaţii pentru că atâta vreme cât spitalul are acreditare, nu am înţeles care sunt acuzaţiile domnului Voiculescu. Tot ceea ce ţine de dotarea tehnică a spitalului, de administrarea clădirii ţine de Primăria Capitalei, dar actul medical ţine de Ministerul Sănătăţii. Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii au încălcat legea nealocând sumele necesare Spitalului Sfânta Maria. Au fost plămâni din România transportaţi către Viena, iar pacienţi din alte ţări au beneficiat de aceştia. Mi se pare strigător la cer să avem un ministru al Sănătăţii care să nu fie interesat de viaţa pacienţilor, ci să fie mult mai interesat să trimită pacienţii la Viena. Să verifice achiziţiile, dar tratarea bolnavilor nu are nimic de-a face cu actul medical. Ieri domnul ministru a trimis Inspecţia Sanitară de stat din trei judeţe la Sfânta Maria, controlul s-a finalizat azi-noapte şi nu au găsit nimic. Şi atunci cine răspunde pentru pacientul care a decedat fiindcă nu a avut parte de transplantul de plămân la acest spital acreditat? La această întrebare trebuie să răspundă domnul ministru!

Cel mai grav e că un pacient a decedat la spitalul Sfânta Maria, iar pentru aceste fapte Ministerul Sănătății trebuie să dea explciații. Acolo există acreditare legală și funcțională de transplant de plămân încă din martie. Atunci, ministru era tot un tehnocrat, Patriciu Achimaș Cadariu. Primăria București condusă de PNL, era Răzvan Sava. Ministrul Vlad Voiculescu face niște acuzații grave la adresa PNL, eu reprezint interesele Bucureștiului, nu mă bag în luptele dintre PNL și USR.

Ieri a fost Inspecţia Sanitară, au verificat, nu au găsit nimic, deci ce să mai verifice?! Toate verificările s-au făcut, s-au realizat. Fac un apel către ministrul Sănătăţii să deblocheze transplantul de plămâni de la Sfânta Maria. Mâine dimineaţă ar trebui să aibă loc acolo operaţii pentru că sunt pacienţi care aşteaptă de luni bune ca la un spital acreditat din Europa, pentru că suntem în Europa, să funcţioneze şi secţia de transplant.”, a spus Gabriela Firea.

”Am solicitat acceptul Primăriei București de a permite Corpului de control să verifice funcționarea Spitalului 'Sfânta Maria', în speță modul în care s-au făcut achizițiile. Dacă doamna nu are nimic de ascuns, îi invit să facă un act de transparență. În câteva săptămâni toate spitale vor obligate să îl facă — și anume să publice lista contractelor încheiate de Spitalul 'Sfânta Maria' cu firmele care au furnizat echipamente în cursul anului 2015 în special.”, a spus Vlad Voiculescu, miercuri dimineața, într-o conferință de prsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.