Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Dianconu, DEZVĂLUIRI INCENDIARE după vizita la DNA: 'Mic reportaj despre TEROARE'

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu a povestit cu lux de amănunte vizita sa la DNA Brașov în dosarul "Partida Romilor". "Intimidarea este cuvantul de ordine. Demnitatea umana, un moft!", a scris fostul șef al ANAF pe pagina sa de Facebook.

"Mic reportaj despre teroare si demnitate umana in Romania anului 2017

16 IANUARIE 2017. Seara. Un echipaj de 3 politisti apare in poarta casei unde locuiesc, in comuna Ganeasa. Imi inmaneaza o citatie in care sunt chemat la DNA Brasov in data de 18 ianuarie. De data aceasta sunt martor.

Precizez ca in celelate 6-7 dosare in care am fost martor toate citatiile mi s-au transmis telefonic.

Pe 20 ianuarie trebuie sa fiu la ICCJ, in bazaconia de dosar cu Partida Romilor. De aceea, in procesul verbal intocmit de politisti am solicitat sa fiu audiat la DNA sediul central in Bucuresti, si daca este posibil dupa data de 20 ianuarie. Motivul: incepand cu 18 ianuarie, mai aveam 48 de ore sa termin de pregatit apararea in facatura de dosar cu Partida Romilor. Un dosar de peste 10.000 pag, pe care le am citit pana la ultima virgula.

Nu puteam pierde pur si simplu o zi cu deplasarea la Brasov! In plus, au mai fost situatii smilare cand, tot ca martor, am dat declaratii la sediul central din Bucuresti, in dosareale DNA din teritoriu.

Citește și: Cui serveşte noua `Marţea Neagră`. Cum poate evita Dragnea radarul procurorilor şi o nouă condamnare

Sunt deja obisnuit cu tehnica comunista de a ma introduce in cat mai multe dosare, ca martor, incercand sa ma sperie, sa ma demoralizeze si sa-mi creioneze imaginea unui om cu probleme, stiind ca dosarul in care sunt inculpat se apropie de un final rusinos pentru ei, dupa ce le-a fost restituit deja de instanta.

17 IANUARIE 2017. Public o scrisoare deschisa adresata dnei Kovesi.

19 IANUARIE 2017. Ora 08.00, dimineata. Masina jandarmeriei cu girofare pornite descinde in fata portii, la Ganeasa. Au venit sa ma iau cu mandat de aducere!!!

La ora aceea, eram deja la biroul din Bucuresti cand am fost sunat de seful echipei de jandarmi care imi zice ca trebuie sa ma duca cu mandat la DNA Brasov.

Las totul balta si ma reped inspre casa, unde imi gasesc familia plangand. Toti erau speriati. Incerc sa-i linistesc si ma pregatesc pentru ce e mai rau, cunoscandu-le metodele. Ma imbrac cat pot de gros si plec spre Brasov in masina jandarmilor.

Pe drum, citesc cu atentie mandatul si descopar ticalosia pe care au fost in stare s-o faca, doar pentru a executa ordinele primite: in motivatia mandatului se spunea ca nu m-am prezentat neavand motive temeinice, adica ca m-am sustras de la audiere! Pur si simplu au omis cu intentie solicitarea mea din procesul verbal.

Pregatirea apararii cu 48 de ore inainte de termenul de judecata, intr-un dosar de care depinde viata mea nu e suficient de importanta pentru a fi audiat la Bucuresti! Repet: am cerut doar sa fiu audiat la Bucuresti!

La ora 12 ajung la sediul DNA Brasov. Sunt tinut pe un hol neincalzit timp de 4 ore. In timp ce inghetam, la propriu, ma gandeam la ai mei si la gandurile negre care ii incearca. Intre timp, jandarmii, usor jenati de situatia in care ma aflam, mi-au oferit o sticla cu apa.

Am tot intrebat cand voi intra la audieri. Raspunsul lor sec era tot timpul acelasi: “Veti fi anuntat!”. Intre timp, un comisar de acolo, scolit probabil de urmasii comisarilor stalinisti, a venit sa-mi zica ca oricum mai sunt si alte acte procedurale de indeplinit dupa audiere. O trimitere insidioasa si ticaloasa la posibilitatea retinerii.

Intimidarea este cuvantul de ordine. Demnitatea umana, un moft!

Fara a intra in detalii, pentru ca, spre deosebire de multi dintre procurori, eu chiar respect justitia, va spun doar ca am fost intrebat chestiuni absolut banale. Daca il stiu pe X sau Y. Pentru aceste informatii, pe care le-am oferit in cca 20 minute (!!!) au refuzat sa ma audieze la Bucuresti si au pus in scena umilinta cu mandatul de aducere.

Vazand aceasta actiune inutila de forta, facuta pe banii vostri, mi-am amintit spusele unui prieten bun din lumea justitiei care imi atragea atentia asupra comportamentului public al sefei DNA care te duce cu gandul la posibla afiliatie spirituala la Lavrentie Beria/Ana Pauker.

Asa cum se naruie deja si se va termina in ruine facatura de dosar cu Partida Romilor, asa se vor termina toate facaturile arhanghelilor justitiei la comanda. Voi daramati increderea in DNA! Voi sunteti primii dusmani ai acestei institutii fundamentale pentru democratie!

P.S. 1 Domnilor procurori, va sugerez largirea rapida a paletei metodelor de tortura psihica. Treceti la un alt nivel: provocatori, denuntatori, filaj, perchezitii, retineri!

P.S. 2 Jos palaria pentru comportamentul Politiei si Jandarmeriei si tot respectul meu, ca profesionist, pentru procurorii onesti din aceasta tara, care cred ca se simt rusinati din cauza unor astfel de actiuni.", a scris fostul șef al Fiscului pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.