Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiatorul Legii dării în plată, ipoteză EXPLOZIVĂ după ce Iohannis a promulgat legea

romaniatv.net
daniel zamfir

Deputatul PNL Daniel Zamfir a avut o reacție virulentă la adresa Băncii Naționale și a Guvernului, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea dării în plată. El susține că președintele le-a dat o lovitură celor două instituții și, din acest moment, toată lumea ar trebui să se uite mai atent la Banca Națională.

Zamfir a ținut să îl felicite pe Iohannis că nu a ținut cont de amenințările venite de la BNR și Guvern și a recunoscut că a rămas ”fără aer” în timpul declarației de la Cotroceni.

”Cred că ați observat faptul că președintele a spus în discursul său că este mulțumit de modul în care noi am modificat Legea dării în plată, de aia o și promulgă. Asta vine în contradicție cu ce a spus premierul României și guvernatorul BNR, care amenințau că statul român poate fi dat în judecată la instituțiile internaționale de către bănci, amenințau că este, vă aduceți aminte ce a spus Isărescu, că este cel mai sever risc sistemic pe care l-a detectat el de la Revoluție încoace. Ei, uite, că președintele, spre cinstea lui, nu a ținut cont de toate aceste amenințări venite din partea BNR, a băncilor străine și a Guvernului României, nimic din toate astea nu a preluat”, a declarat Daniel Zamfir, pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Iohannis a promulgat legea dării în plată: 'Am apreciat că Parlamentul a ţinut cont...'

Zamfir a ținut să îl felicite pe Iohannis că nu a ținut cont de amenințările venite de la BNR și Guvern și a recunoscut că a rămas ”fără aer” în timpul declarației de la Cotroceni.

”Pe mine, sincer, președintele m-a lăsat fără aer. A ținut cont de tot ce am spus noi în toată perioada asta și mă bucură acest lucru. Nu am vorbit cu președintele niciodată, dar mă bucur că a ținut cont că legea asta nu e pentru noi, parlamentarii, ci pentru oamenii aflați în nevoie, acei oameni care chiar sunt sufocați de creditul la bancă și care nu vor neapărat să dea casa în plată, dar vor să negocieze corect cu banca, că li s-au dublat ratele la credit prin comisioane. Cred că președintele a ținut cont de toate acestea”, a mai precizat Zamfir.

Deputatul PNL lansează și o nouă pistă, susținând că odată cu poziția președintelui pe Legea dării în plată, acesta le-a dat o lovitură celor de la BNR și ar trebui văzut cum stau lucrurile și în ”patria Isrărescu”.

Citește și: Klaus Iohannis îi dă replica lui Liviu Dragnea

”Iar acum avem o mare problemă cu poziția Băncii Naționale. Acolo lucrurile nu trebuie să rămână așa, din punctul meu de vedere. Legea dării în plată i-a arătat pe cei de la BNR exact așa cum sunt, adică goi. Cum poți să vi cu mesaje de genul: cel mai sever risc sistemic pe care l-a înregistrat România de la Revoluție încoace, că 17 falimente de bănci, FNI etc. Cum poți să spui că darea în plată e risc sistemic, ca să nu mai spun că după ce a trecut legea de Parlament a ieșit Vasilescu de la BNR și a spus că nu e așa o mare problemă, că doar câțiva oameni vor da casa înapoi. Adică ei se contrazic unii pe alții și cred că aici va fi o mare problemă”, a mai precizat Daniel Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.