Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţiile fac ravagii în Japonia. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa. 13.000 de EVACUĂRI

The Japan Times
japonia, inundatii

Cel puţin o persoană a murit, una este dată dispărută şi peste 13.000 au fost forţate să îşi părăsească locuinţele miercuri, în urma ploilor torenţiale care au afectat zone largi din sud-vestul Japoniei, informează DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul decedat a fost descoperit după ce fusese măturat de apele unui râu care îşi depăşise debitul în oraşul Hiroshima, la 800 de kilometri vest de Tokyo, a informat agenţia de ştiri Kyodo, citând poliţia locală.

Reacţia Moscovei după ce Serbia a anunţat că îi întoarce spatele

De asemenea, în unele dintre oraşele din prefectura Fukuoka au fost înregistraţi peste 120 milimetri de ploaie în termen de o oră miercuri după-amiază, determinând autorităţile locale să emită ordine de evacuare pentru aproape 13.500 de locuitori, a relatat postul de radio NHK

Agenţia Meteorologică din Japonia a emis un avertisment special de ploi torenţiale pentru prefectura de insula Kyushu şi a avertizat, de asemenea, în privinţa producerii de inundaţii, alunecări de teren şi asupra creşterii debitelor râurilor în zonele din vestul şi sud-vestul Japoniei.

Vremea nefavorabilă a afectat şi transportul din regiune, unele serviciile feroviare locale fiind anulate şi secţiuni de autostrăzi închise.

Taifunul Nanmadol a traversat marţi sud-vestul şi vestul Japoniei, aducând cu el ploi abundente şi vânturi puternice pe zone extinse din ţară.

Acest al treilea taifun al sezonului a fost retrogradat la ciclon extra-tropical la trecerea peste Oceanul Pacific în primele ore ale zilei de miercuri, după ce a lovit Japonia, potrivit agenţiei meteorologice menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.