Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Moscovei după ce Serbia a anunţat că îi întoarce spatele

sputnik
rusia serbia

Rusia s-a arătat sceptică în legătură cu declaraţia noului premier sârb Ana Brnabic potrivit căreia Serbia, dacă ar fi nevoită să aleagă între Uniunea Europeană şi Rusia, ar alege Uniunea Europeană, relatează miercuri agenţia macedoneană de presă MIA, potrivit agerpres.

Iuri Uşakov, de la Biroul preşedintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că este încă deschisă problema cum se va apropia între-adevăr Serbia de UE.

Proteste MASIVE la Hamburg. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene - VIDEO

Serbia nu a cerut aderarea la NATO, din cauza războiului din Kosovo din 1999, dar cere aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce menţine relaţii strânse cu Rusia.

Ana Brnabic, care a reprezentat pentru mulţi o surpriză după ce a devenit prima femeie din comunitatea LGBT numită în funcţia de prim-ministru, a afirmat - într-un interviu pentru Bloomberg - că Serbia, dacă ar fi eventual nevoită să facă o alegere în orientarea sa strategică între Uniunea Europeană şi Rusia, atunci ea ar alege Uniunea Europeană.

Dna Brnabic (41 de ani) a precizat că va continua calea începută de către predecesorul său, actualul preşedinte al ţării, Aleksandar Vucic, de pregătire a ţării pentru aderarea la UE, până la încheierea mandatului său în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.