Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitorii americani, ÎNGRIJORAȚI de noul sistem de impozitare. Apel la Guvernul Grindeanu

AmCham investitori

Guvernul vrea să introducă un sistem de impozitare după model american, însă chiar investitorii americani spun că e o greșeală renunțarea la cota unică de impozitare.

Investitorii americani din România susţin menţinerea cotei unice de impozitare şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la introducerea unor schimbări majore de politică fiscală, fără consultări aprofundate cu toate părţile implicate, menţionează, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Camerei Americane de Comerţ din România (AmCham România).

Ponta pune tunurile pe Turcan: 'Deţine acelaşi număr de neuroni cu Vanghelie'

"În contextul informaţiilor apărute în presă despre intenţia de introducere a impozitului pe venitul global, AmCham Romania reiterează susţinerea fermă pentru menţinerea actualei cotei unice de impozitare care s-a dovedit a fi cea mai eficientă politică fiscală pentru economia României", se arată în mesajul AmCham.

În absenţa capacităţii actualei infrastructurii de administrare fiscală de a acomoda fluxul şi volumul de informaţii generat de sistemul propus, firmele americane consideră că trebuie evitată introducerea unui mecanism "cu un grad de complexitate şi noutate care va crea dificultăţi populaţiei".

Scandal monstru în plenul Parlamentului: USR a părăsit ședința

"Sunt reale şi îngrijorările exprimate vis a vis de creşterea birocraţiei, şi faţă de atingerea ţintei de colectare de venituri la bugetul de stat. În acelaşi timp, considerăm că transferul obligaţiilor de plată a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, anunţat recent în media, necesită o abordare integrată şi consultări ample având în vedere că implică o schimbare semnificativă de paradigmă fiscală precum şi modificări ale nivelului de fiscalizare a veniturilor salariale", precizează oficialii AmCham.

Reprezentanţii AmCham îşi exprimă 'profunda îngrijorare' cu privire la introducerea unor schimbări majore de politică fiscală într-un orizont de timp care nu permite suficient spaţiu, pentru consultări aprofundate cu toate părţile implicate, 'ceea ce nu este compatibil cu angajamentul de respectare a stabilităţii, predictibilităţii şi transparenţei
procesului decizional'.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 250.000 de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.