Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză BOMBĂ: Ce nume surpriză s-ar afla pe lista miniștrilor care urmează să fie remaniați de Mihai Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Anunțul făcut de Mihai Tudose luni, conform căruia mai mulți miniștri vor părăsi Guvernul, a stârnit rumoare printre membrii Guvernului. Conform unor surse Mediafax, cei doi miniștri care ar urma să părăsească Executivul din cauza lipsie de performanțe ar fi ministrul Transporturilor şi cel pentru IMM-uri, Răzvan Cuc, respectiv Ilan Laufer.

”Lui Ilan Laufer i se reproşează inactivitatea guvernamentală”, au precizat aceleași surse politice. Premierului Mihai Tudose şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea cu privire la activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Citește și: Mihai Tudose trece la AMENINȚĂRI INTERNAȚIONALE: 'Mai greşiţi o dată şi voi reacţiona violent, e un atac asupra ţării'

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că va face ”o mini remaniere” care va viza mai mulţi miniştri ”cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”.

Mihai Tudose a contestat cifrele prezentate într-un sondaj comandat de către PSD referitor la încrederea de care se bucură miniştrii. ”Dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţă, nu ai cum să cazi în două săptămâni de la 48 la 20%. Mai mult, târgu-i mic, se află cine a comandat şi cum l-a comandat (sondajul - n.red.)”, a declarat premierul.

Tudose a spus că, în eventualitatea în care sondajul ar prezenta cifre reale, rezultă că ar trebui ca Guvernul să rezolve anumite probleme care au apărut în interiorul său. ”Dacă lucrurile stau aşa ori sunt eu de vină prin ceea ce fac sau nu fac, ori sunt nişte lucruri în Guvern care justifică aceste cifre - prezenţa unor miniştri cu probleme penale, legat de activitatea sau lipsa de rezultate a unor miniştri - şi săptămâna aceasta voi lua nişte decizii dure, dar necesare (...) Să spunem că este adevărat: ori avem o problemă şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în Guvern şi trebuie să le reglăm”, a declarat Tudose precizând ulterior că este vorba de ”o mini remaniere”.

Citește și: Cristian Tudor Popescu anunță primele nume de miniștri remaniați: DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE din relația Mihai Tudose - Liviu Dragnea

Întrebat care ar fi miniştrii care vor fi înlocuiţi, pe lângă cei cu probleme penale, prim-ministrul a spus: ”Sunt cel puţin încă doi miniştri pe care am să-i rog să părăsească Guvernul.”

Tudose a refuzat să dea vreun nume de ministru care va fi remaniat, limitându-se a spus că printre ei sunt ”trei cu probleme care crează probleme şi la nivel de percepţie publică şi, în unele situaţii, şi la nivelul Comisiei Europene”. Invitat să precizeze dacă înlocuirea unor membri ai cabinetului a fost sugerată de la Bruxelles, Tudose a spus: ”Nu ştiu dacă «sugerat» e cuvântul. Când cineva spune clar un lucru, aia nu-i sugestie, este un mesaj foarte clar.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.