Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose trece la AMENINȚĂRI INTERNAȚIONALE: 'Mai greşiţi o dată şi voi reacţiona violent, e un atac asupra ţării'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpiratie

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3, că nu va lua niciun împrumut de la FMI, întrebat fiind dacă Guvernul are în vedere o astfel de variantă.

"Sincer, în niciun caz, şi le-am spus-o şi lor, fiindcă la ce prognoze au făcut şi la cum s-au purtat cu noi, iertaţi-mă, cred că ar trebui să fim într-o disperare la care să nici nu ne folosească dacă luăm banii de la ei. Nu voi lua un leu împrumut de la FMI", a afirmat Mihai Tudose, care a precizat că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, efectuează o deplasare în SUA pentru o discuţie cu organismele financiare internaţionale, dar nu cu FMI.

Citește și: Guvernul Tudose, indicații pentru o bancă românească! Pentru ce ar trebui să lupte

Premierul a adăugat că se poate recurge la alte instrumente financiare dacă va fi nevoie, "eurobonduri, împrumut titluri de stat".

Fiind întrebat dacă are de reproşat FMI situaţia legată de tăierile de salarii din 2010, Tudose a răspuns: "Păi, au ieşit senini şi au spus 'noi am cam greşit un pic'".

Citește și: EXCLUSIV! Guvernul a MINȚIT toți studenții – păcăleală cu legea în față

"Au stricat viaţa unei ţări şi a oamenilor într-un mod dezastruos. Şi acum au greşit o prognoză, au greşit-o pe a doua, eu mi-am făcut datoria să-i chem şi să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc cu ei, nici măcar aşa, în vizită de curtoazie, când se schimbă garnitura la ei, dacă o greşesc, în continuare, şi pe a treia (prognoză - n.r.). Au devenit un pic mai prudenţi. Eu nu vorbesc de Fondul Monetar Internaţional ca structură, dar, nu ştiu, oamenii pe care-i trimit pe aici, nu ştiu care e baza de selecţie, că nu prea le iese. (...) Eu am avut o discuţie cu ei, doar atâta: mai greşiţi o dată şi voi reacţiona violent, fiindcă înţeleg că este, de fapt, un atac al vostru asupra ţării, cu ratingul de ţară", a declarat Tudose.

Citește și: Laudă SPLIT TVA, dar nu o adoptă: Cine sunt membrii Guvernului care își protejează firmele de acest sistem .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.