Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi, 'încercuită': Klaus Iohannis, somat să o revoce pe şefa DNA

captură TV
iohannis kovesi bilanț DNA

Ultimele scandaluri în care au fost implicaţi procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au creat o imagine negativă atât instituţiei, cât şi procurorului şef, Laura Codruţa Kovesi. Înregistrăriile cu procurorul Mircea Negulescu sau OUG 13 au creat o adevărată isterie în lumea politică.

Citeşte şi: Fost senator celebru, probleme cu banii: Pensie alimentară URIAŞĂ pentru copii

Acum, preşedintele Klaus Iohannis este somat să o revoce pe şefa DNA. "Un apel la decență în cazul Laurei Codruța Kovesi proabil că ar fi o pierdere de timp. Noțiunea îi este total străină, iar înverșunarea cu care se agață de scaun ne spune că nu va pleca din fruntea DNA printr-o demisie. Prin urmare, aștept un gest de curaj și demnitate din partea președintelui Klaus Iohannis. Motivarea Deciziei CCR nr. 68 din 27 februarie 2017 face absolut obligatorie REVOCARE din funcție a Laurei Codruța Kovesi! Constituția României nu este doar o bucată de hârtie, toți cetățenii au obligația să o respecte, inclusiv șefa DNA.

Citește și: DNA, atacată din Statele Unite şi pârâtă la CCR: 'Vrea atribuţiile procuraturii comuniste'

Domnule președinte Iohannis, dacă o veți susține în continuare pe Laura Codruța Kovesi, veți fi la fel de vinovat de decredibilizarea totală a Direcției Naționale Anticorupție. Abuzul și încălcarea separației puterilor în stat nu au nimic de-a face cu democrația și independența justiției. Domnule președinte, dacă refuzați să repuneți DNA pe făgașul normal, redându-i credibilitatea prin revocarea din funcție a celei care a înfipt de-a dreptul oiștea luptei anticorupție în gardul democrației și al justiției, înseamnă că și dumneavoastră înșivă nu sunteți altceva decâ un produs al acestui sistem imoral sau, chiar mai rău, sunteți prizonierul tandemului Coldea-Kovesi. Iar atunci prima demisie ar trebui să fie a dumneavoastră!", a tunat şeful Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.