Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu, contrazis de la Washington: 'Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu trei zile înainte'

al-monitor.com
netanyahu biden

Israelul a primit un avertisment din partea Egiptului cu privire la posibile violențe cu trei zile înainte ca Hamas să surprindă forțele israeliene într-un atac de amploare, a declarat miercuri președintele puternicei comisii pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților din SUA.

"Știm că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu trei zile înainte că un astfel de eveniment s-ar putea întâmpla", a declarat reporterilor republicanul Michael McCaul, după o ședință de informare cu ușile închise pentru parlamentari cu privire la criză, potrivit The Times.

"Nu vreau să intru prea mult în informații clasificate, dar a fost dat un avertisment", a spus el. "Cred că întrebarea a fost la ce nivel".

Anterior, la declarațiile asemănotarea făcute de oficiali egipteni, premierul Netanyahu a denunțat știri false și a susținut că nu a discutat cu partea egipteană în ultima perioadă.

Situația din Israel

Israelul se resimte după cel mai mortal atac din istoria sa de 75 de ani, când peste 1.500 de militanți au luat cu asalt bariera de securitate din Gaza în atacul lor coordonat terestru, aerian și maritim în timpul Sabatului evreiesc.

Aliatul SUA spune că atacatorii Hamas au ucis peste 1.200 de persoane și au rănit peste 2.700, în timp ce au pătruns în orașe mici și kibbutzuri și au ucis fără discriminare locuitorii care s-au ascuns în casele lor sau au murit apărându-și comunitățile.

Ca răspuns, Israelul a bombardat fără încetare țintele Hamas din Gaza, iar războiul a provocat deja moartea a peste 3.700 de civili, soldați și combatanți israelieni și palestinieni.

La Washington, președintele Joe Biden s-a angajat să trimită mai multe muniții și echipamente militare americane și și-a exprimat revolta față de "răul pur și simplu" al masacrului civililor.

McCaul a declarat că atacul ar fi putut fi planificat încă de acum un an.

"Nu suntem foarte siguri cum de ne-a scăpat. Nu suntem foarte siguri cum de a scăpat Israelul", a declarat el reporterilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.