Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol pentru fosta gardă din servicii. Un miliardar s-a decis să facă mărturisiri complete (presa)

Tiberiu Urdareanu se plimba tantos prin zonele de fite unde isi face veacul „high-life”-ul bucurestean, ajungand sa faca naveta intre Snagov si Dorobanti, bucurandu-se din plin de facilitatile unui control judiciar mai mult decat lejer.

Vezi și: Cui i-a lăsat toată averea Dan Condrea: Ce a făcut afaceristul înainte de moarte

Iar increderea de sine aratata de catre creatorul „imperiului UTI” in aceste zile ar putea parea surpinzatoare pentru un om care a ajuns sa calce pragul Directiei Nationale Anticoruptie mai des decat pe cel al propriei firme.

Insa, chiar daca i-a turnat pana acum pe primarii Iasiului si Craiovei si pe candidatul liberal la PMB, Tiberiu Urdareanu este departe de a-si fi epuizat „asii din maneca”. De altfel, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, „lista lui UTI” nu doar ca este incredibil de lunga, dar materialul pregatit din timp de catre cel care poza in „omul serviciilor” pentru a-si negocia libertatea in vremurile grele despre care stia ca urmeaza este pus intr-o ordine de-a dreptul stintifica.

Pentru ca, in ultimii ani, de cand a simtit ca declansarea cruciadei anticoruptie nu mai este doar un moft, „regele” contractelor cu statul in domeniul IT si al securizarii se pare ca a inregistrat tot. Asa ca puzderie de afaceristi, politicieni sau demnitari tremura acum la gandul ca ar putea fi urmatorii „iepurasi” pe care Urdareanu sa-i scoata din joben, pentru a-i impresiona astfel pe procurorii anticoruptie, relateaza National.

S-a pregatit din timp

In dosarul in care l-au „bifat” si pe primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, procurorii anticoruptie s-au miscat uluitor de repede cu ancheta in care au reusit sa-l trimita in judecata, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, pe Tiberiu Urdareanu. Insa, in mod cu totul surprinzator,  patronul UTI a fost si mai rapid, astfel ca in saptamana premergatoare ajungerii dosarului in instanta, Urdareanu a reusit sa-si puna toate afacerile in ordine, chiar daca in acest rastimp a si renuntat la toate functiile de conducere detinute in holding-ul UTI. Mai mult, chiar in ziua in care DNA ii dadea „decisiva”, firmele lui Urdareanu dadeau cateva lovituri financiare impresionante, obtinand importante facilitati bancare pentru creditarea unor lucrari derulate pentru Primaria Capitalei. Insa se pare ca nu doar in acest domeniu s-a pregatit din timp Urdareanu, dar si in ceea ce priveste alcatuirea unei „comori” informationale care sa le trezeasca interesul procurorilor. Pentru ca, daca Nelu Iordache s-a apucat sa scrie ca bezmeticul de-abia dupa ce a ajuns la „beciul domnesc” si si-a dat seama ca acolo nu mai are ce face cu miliardele obtinute din deturnarea fondurilor europene sau a contractelor cu statul, mult mai rasatul Urdareanu era deja pregatit sa achite pretul libertatii.

Catarama, te simti bine?

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, cel al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu si candidatul liberal cu mari sanse la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, sunt cei trei „iepurasi” pe care Tiberiu Urdareanu i-a scos pana acum din joben. Si chiar daca, dupa ce „pataniile” celor trei parteneri de combinatii sau amici ai lui Urdareanu au ajuns publice -cunoscutii acestuia fug mancand pamantul atunci cand il zaresc pe patronul UTI- iata ca acesta are inca tovarasi cu care sa lancezeasca la o vorba. Iar cum, in ultima vreme, „scamatorul” Urdareanu petrece tot mai multa vreme cu Viorel Catarama, miliardarul care isi face iluzii ca ar putea reveni pe scena politica, deja in „lumea buna” se fac pariuri daca nu cumva va fi si acesta lovit, cat de curand, de „blestemul UTI”. Oricum, dupa cum sustin sursele noastre, Urdareanu ar fi dat de inteles ca este dispus la o colaborare „sincera si dezinteresata” de lunga durata cu procurorii, mai ales ca isi are deja viitoarele „victime” puse in ordine, pe categorii. Iar marea surpriza ar fi ca, pe langa oameni de afaceri, primari, parlamentari sau membri ai diverselor guverne care s-au perindat la Putere, pe „lista scurta” a lui UTI s-ar putea regasi si nume grele din sistem, inclusiv de la varful Justitiei. Astfel ca, daca DNA strange serios surubul la UTI, am putea asista la un adevarat cutremur care va lovi „garda veche” din servicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.