Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România: Criza refugiaţilor - o oportunitate

viorel iuga

Reprezentanţii cultelor religioase din România îşi exprimă poziţia faţă de criza refugiaţilor, în urma unei solicitări formulate de STIRIPESURSE.RO. Pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, este de părere că actuala situaţia se poate transforma într-o oportunitate de slujire creştină, iar cultul pe care îl conduce s-ar putea implica şi financiar în ajutorarea refugiaţilor.

Vezi şi: Biserica Ortodoxă Română, prima reacţie la criza refugiaţilor

"Am luat puţin în discuţie situaţia, într-o întâlnire. Dacă vorbim într-adevăr despre o criză, sigur că şi noi vom încerca să îndemnăm credincioşii şi bisericile să venim în sprijinul persoanelor care vor avea nevoie de ajutor. A fost doar o discuţie, vom avea un consiliu al Uniunii cât de curând, unde vom aborda şi problema aceasta şi vom vedea. Cel mai probabil, vom face un fond pentru situaţii de criză şi, în măsura în care vom constata că este o situaţie de urgenţă şi trebuie să ne implicăm, la fel ca în alte ocazii, ne vom implica", a declarat Viorel Iuga (sursa foto), întrebat fiind care este poziţia Cultului Baptist cu privire la refugiaţi.

Vezi şi: Biserica Romano-Catolică din România, anunţ despre criza refugiaţilor

Despre temerile formulate de unele persoane, cu privire la pericolele care vin la pachet cu refugiaţii, cum ar fi un aşa-zis pericol al islamizării, pastorul afirmă că nu poate să se pronunţe, pentru nu are suficiente informaţii. "Pe de altă parte, islamizarea Europei se face nu doar prin voinţa celor care vin, ci şi prin voinţa celor care sunt aici. Dacă ar veni oamenii din lumea respectivă şi ar găsi un creştinism puternic aici, în Europa, ar putea fi şi varianta să fie convertiţi la creştinism şi am putea să facem misiune acasă la noi. Să nu mergem acasă la ei, ci să vină ei acasă la noi şi noi să avem posibiliatea, prin felul în care trăim, prin învăţătura noastră, prin dragostea nostră, pe unii dintre ei, cel puţin teoretic, să îi câştigăm, să înţeleagă dragostea lui Cristos. Indiferent care va fi rezultatul, noi tot aşa trebuie să ne comportăm. Adică, din punctul meu de vedere, un creştin trebuie să se comporte ca un creştin indiferent în faţa cui este şi în ce conjunctură. Rezultatul nu-l ştie nimeni, îl ştie doar Dumnezeu", spune Virel Iuga.

"Pentru noi, întrebarea este dacă nu cumva pe această cale ni se oferă încă o oportunitate de a sluji ca şi creştini pe semenii noştri", a concluzionat preşedintele Uniunii Baptiste din România.

Vezi şi: Biserica Reformată din România, despre refugiaţi: 'Este o ruşine ce se întâmplă'

Vezi şi: Lider al Cultului Penticostal: Refugiaţii din Siria, ca românii înainte de '89

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.