Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider al Cultului Penticostal: Refugiaţii din Siria, ca românii înainte de '89

imigranti

Miile de persoane care se refugiază în Europa din calea războiului din Siria seamănă cu românii dinainte de 1989, care îşi riscau vieţile pentru a scăpa de sub jugul comunist. Este opinia lui Pavel Riviş-Tipei, cel care a condus timp de 20 de ani (1994-2014) Cultul Creştin Penticostal din România.

Liderul religios afirmă că românii şi restul popoarelor creştine din Europa trebuie să fie dispuşi să-i ajute pe refugiaţi, în acord cu învăţăturile biblice. "Opinia mea personală şi dreaptă, raportată la Biblie, este că trebuie să fim întotdeauna gata să ajutăm toţi oamenii. Biblia spune 'Faceţi bine tuturor oamenilor!'. Suntem chemaţi să facem bine tuturor oamenilor. Să nu uităm că înainte de '89 cam asta se întâmpla şi la noi, când unii traversau Dunărea şi alţii treceu printre gloanţe numai să scape de starea jalnică a comunismului şi să ajungă într-un loc unde să trăiască o viaţă câtuşi de puţin mai confortabilă. Mi-e milă de ei. Am văzut şi eu ştirile. Părerea mea e că şi comunitatea europeană şi toate ţările, mai ales ţările care pretind că sunt creştine, ar trebui să creeze front comun în ajutorarea lor", a declarat Pavel Riviş-Tipei.

Vezi şi: Biserica Ortodoxă Română, prima reacţie la criza refugiaţilor

Întrebat dacă temerile cu privire la pericolul care ar putea fi reprezentat de creşterea numărului de musulmani în Europa sunt justificate, liderul penticostal a afirmat că "ne temem de o umbră". "Nu cred că oamenii ăştia care-şi riscă viaţa pe ambarcaţiuni şi pe tot felul de mijloace fac treaba asta numai de dragul islamizării. Oamenii ăştia se gândesc la copiii lor, la viaţa lor", a mai precizat fostul preşedinte al Cultului Penticostal.

Cultul Creştin Penticostal din România este a patra confesiune din România, cu 1,9% din totalul populaţiei, potrivit datelor recensământului din 2011. Precizările lui Pavel Riviş-Tipei vin în urma unei solicitări formulate de STIRIPESURSE.RO către liderii cultelor religioase din România, cu privire la poziţia faţă de refugiaţi şi atitudinea pe care sunt sfătuiţi să o aibă enoriaşii.

Vezi şi: Biserica Romano-Catolică din România, anunţ despre criza refugiaţilor

Vezi şi: Biserica Reformată din România, despre refugiaţi: 'Este o ruşine ce se întâmplă'

Vezi şi: Preşedintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România: Criza refugiaţilor - o oportunitate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.