Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima întâlnire a ambasadoului SUA cu noul guvern: Ce ne promit americanii / UPDATE

hans klemm

În această dimineaţă, ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu prim-ministrul Dacian Cioloş la Palatul Victoria, în cadrul unei vizite de curtoazie. Ambasadorul l-a felicitat pe prim-ministru pentru numire şi formarea noului guvern, şi-a oferit sprijinul şi a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un aliat, partener strategic şi prieten apropiat al României. Ambasadorul a explicat priorităţile Ambasadei – promovarea securităţii, statului de drept şi prosperităţii celor două ţări – şi a remarcat că există multe domenii de interes comun în programul Guvernului României. Ambasadorul Hans Klemm l-a informat pe prim-ministru că Ambasada va colabora cu el şi cu guvernul său pentru a consolida şi amplifica parteneriatul strategic SUA-România, inclusiv pentru a spori componenta economică şi comercială a acestuia, în paralel cu continuarea excelentei cooperări în domeniul securităţii, cu consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei, se anunţă într-un comunicat al Ambasadei SUA.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm s-a intalnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Dacian Ciolos, aceasta fiind prima discutie dintre cei doi dupa instalarea noului guvern.

Hans Klemm a venit la sediul Guvernului in jurul orei 10:00 si a stat aproximativ o ora. Este pentru prima data cand ambasadorul SUA poarta discutii cu premierul Dacian Ciolos, dupa votul de incredere acordat de Parlament noului Cabinet, anunţă Mediafax.

Citeşte şi: Solidaritate britanică pentru victimele atentatelor din Paris: Ce fac englezii

Ambasadorul american Hans Klemm declara joi ca nu a avut ocazia sa se intalneasca cu noul premier, Dacian Ciolos, dar ca s-a simtit inspirat cand a citit programul de guvernare pentru ca mentiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

"Nu am avut ocazia sa ma intalnesc cu noul prim-ministru, insa atunci cand o voi face, il voi asigura ca in aceasta perioada de tranzitie politica in Romania, SUA vor ramane un foarte puternic aliat, partener si prieten", a spus Klemm joi, intr-un webchat pe Facebook.

"SUA au trei prioritati care sunt legate: promovarea securitatii, democratiei si prosperitatii. In aceasta privinta, m-am simtit inspirat cand am citit Programul in 10 puncte al noului guvern, intrucat si el mentiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA si contributia Romaniei la NATO", a mai declarat ambasadorul SUA la Bucuresti.

Citeşte şi: Dezvăluiri despre dosarul de corupţie al Elenei Udrea: Care era circuitul şpăgii

Hans Klemm a aratat ca este important angajamentul noului guvern de a lupta impotriva coruptiei pentru a atrage investitii americane suplimentare, adaugand ca pentru companiile americane sunt importante transparenta, previzibilitatea si responsabilitatea.

"Ca ambasador pot incuraja companiile americane sa ia in considerare oportunitatile existente in Romania, insa acestea vor lua deciziile privind investitiile pe baza atractivitatii mediului de afaceri din Romania. De aceea sunt atat de importante transparenta, previzibilitatea si responsabilitatea", a spus Klemm.

Citeşte şi: Imagini zguduitoare cu terorista care s-a aruncat în aer la Paris / VIDEO ŞOCANT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.