Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul General anunță schimbări de PR, la concurență cu DNA

augustin lazar

Coaliția Națională Pentru Modernizarea României (CNMR) a selectat, din întreaga țară, 50 de viitori lideri pentru modernizarea României, care participă la Școala de Vară a Coaliției. Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a vorbit, în cadrul evenimentului „Școala de Vară a CNMR. 50 pentru modernizarea României”, despre modernizarea sistemului de justiţie.

„Ministerul Public va avea o activitate mai transparenţă. Este mai simplu să nu comunici pentru a nu greşi. Dacă stăpâneşti bine problema este simplu să comunici transparent. Faptul că se fac audieri nu trebuie să fie un secret, dar nici o expunere excesivă când o persoană este audiată. Pe cât posibil nu trebuie mediatizat excesiv că o persoană vine să dea anumite declaraţii. Mare importanță are analiza strategică de apărare şi prevenire a infracţionalităţii. Parchetul General nu este o cazemată. De aceea, Parchetul General va colabora cu mediul universitar și societatea civilă, pentru a spori prevenția. Prevenția este vitală. Nu prin trimiterea jandarmilor ne dorim să rezolvăm problemele infracțiunilor, ci prin prevenire”, a declarat procurorul general.

Vezi și: ALDE, întrecere cu PRU la racolări de parlamentari. Trei aleși fac pasul spre Tăriceanu

La prima Şcoală de Vară a CNMR, cei 50 lideri selectaţi beneficiază de lectori de excepţie din societatea românească, din domenii şi cu responsabilităţi complexe: Procurorul General al României, Augustin Lazăr, Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, Academicianul Eugen Simion, analistul politic Cozmin Guşă, Vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache, Secretarul General al Guvernului, Sorin Chelmu, precum şi vicepreşedinţii CNMR, preşedinţi ai celor mai importante organizaţii din ţară: Mihai Dărăban, Sorin Cîmpeanu, Marilen Pirtea, Ioan Popescu, Anton Hadar, Mihaela Olaru, Daniel Tecu, dar şi personalităţi ale vieţii publice româneşti.

Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a prezentat proiectul și obiectivul „Şcolii de Vară a CNMR: 50 de lideri pentru România”, subliniind şi întărind încă o dată ideea că CNMR nu este şi nu va fi un partid politic, însă va fi organismul care se va implica şi mai mult în procesul de schimbare şi modernizare a administraţiei şi politicului.

Vezi și: Mariana Rarinca, la un pas să intre în ALDE

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.