Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin face o VIZITĂ-fulger la Budapesta. Ce va discuta cu Viktor Orban

Putin si Orban

Preşedintele rus Vladimir Putin va efectua joi o vizită oficială la Budapesta, unde se va întâlni cu premierul Viktor Orban, cei doi lideri dorind să impulsioneze proiecte economice comune importante, a anunţat Kremlinul, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

'În cadrul discuţiilor de la Budapesta cu premierul ungar Viktor Orban se vor aborda modalităţile de punere în practică a acordurilor convenite în cursul vizitei la Moscova din 17 februarie 2016', a semnalat preşedinţia rusă într-un comunicat, amintind de ultima vizită a premierului ungar în capitala rusă.

Declaraţie şocantă la nivel înalt: 'Infractorii NU SUNT OAMENI'

În acelaşi text se mai menţionează că în întrevederea dintre Orban şi Putin se va acorda 'o atenţie specială chestiunilor legate de promovarea proiectelor comune de anvergură la capitolul economico-social, precum şi consolidării legăturilor culturale şi umanitare'.

De asemenea, adaugă Kremlinul, cei doi lideri vor schimba puncte de vedere cu privire la diverse teme din actualitatea internaţională şi regională.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat în timpul vizitei efectuate săptămâna trecută la Moscova că în capitala ungară vizita lui Putin 'este aşteptată cu nerăbdare'.

De altfel, relaţia dintre Putin şi Orban este excelentă, deşi Ungaria s-a alăturat sancţiunilor instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ca urmare a politicii Kremlinului faţă de Ucraina.

Totuşi, şeful executivului ungar s-a pronunţat în favoarea ridicării acestor sancţiuni despre care a spus că au provocat Ungariei pierderi de miliarde de dolari. Întâlnirea de joi va fi a treia reuniune bilaterală Putin-Orban.

ALERTĂ - Comisia Europeană REACŢIONEAZĂ dur la ultimele evenimente din România

Ungaria şi Rusia au semnat în luna ianuarie 2014 un acord pentru construirea a două noi reactoare la centrala atomoelectrică de la Paks, singura de acest fel din Ungaria şi care furnizează 40% din energia consumată în această ţară. Pentru finanţarea proiectului, Rusia va acorda Ungariei un credit de circa 10 miliarde de euro, echivalentul a circa 80% din valoarea investiţiei. Lucrările vor începe în anul 2018, iar primul reactor va fi funcţional începând din 2023.

O procedură de infringement lansată în noiembrie 2015 de Comisia Europeană împotriva Ungariei, pentru încălcarea normelor UE privind achiziţiile publice în acest contract, a fost închisă la sfârşitul anului trecut, după ce autorităţile ungare au justificat de ce au decis să semneze un contract cu atribuire directă cu firma rusă Rosatom fără a organiza o procedură de licitaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.