Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Putin la expulzările făcute de SUA: 'Diplomaţie de BUCĂTĂRIE'

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a respins propunerea înaintată de ministrul său de externe, aceea prin care se cerea expulzarea a 35 de diplomaţi americani, ca răspuns la măsura luată de SUA. Putin spune că decizia lui Obama a fost menită să provoace o reacţie, dar "Rusia nu va muşca din momeală".

Ruşii expulzaţi de Obama sunt BLOCAŢI în SUA. Au rămas fără bilete de avion

"Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri de retaliere, dar nu ne vom coborî nivelul acestei diplomaţii iresponsabile, de bucătărie. Vom continua să luăm măsuri pentru restabilirea relaţiilor ruso-americane, bazate pe politica adoptată de noul preşedinte ales, Donald Trump", a declarat liderul de la Kremlin, citat de RIA Novosti.

Putin a menţionat că spre deosebire de administraţia Obama, Rusia nu va lua în colimator diplomaţi străini sau familiile acestora, înainte de Anul Nou.

"Nu vom interzice familiilor şi copiiilor acestor familii să-şi petreacă Anul Nou în locurile în care deja s-au obişnuit. Mai mult decât atât, îi voi invita personal pe toţi diplomaţii americani, acreditaţi în Rusia, şi pe familiile acestora, să participe la recepţia festivă organizată la Kremlin", a spus preşedintele rus.

Cu puţin timp înainte de declaraţia lui Putin, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere preşedintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomaţi de la Ambasada SUA la Moscova şi patru diplomaţi de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, ca răspuns la acţiunile Washingtonului. "Desigur, nu putem lăsa astfel de acţiuni fără răspuns, reciprocitatea este legea diplomaţiei şi a relaţiilor internaţionale", a spus şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov. 

Statele Unite au anunţat vineri că expulzează 35 de diplomaţi ruşi detaşaţi la San Francisco şi Washington şi blochează accesul tuturor oficialilor ruşi în două sedii din New York şi Maryland. Măsura reprezintă replica administraţiei americane la campania de hărţuire derulată de Rusia la adresa diplomaţilor americani detaşaţi la Moscova, guvernul american precizând că "unele acţiuni " ale celor care vor fi expulzaţi "nu sunt în concordanţă cu practicile diplomatice". Oficialii ruşi au la dispoziţie 72 de ore ca să părăsească teritoriul SUA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.