Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România TV, în pericol. ANUNȚUL venit de la CNA

rtv

România TV urmează să facă obiectul unei analize în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). În cazul în care se va stabili că „nu își mai îndeplinește misiunea cu bună-credință”, televiziunea riscă să fie închisă.

Valentin Jucan, membru CNA, afirmă că demersul România TV de difuzare a înregistrărilor cu Sebastian Ghiță a generat critici justificate, iar la instituție au fost primite mai multe sesizări.

Vezi și: DEZVĂLUIRE: Ordonanța grațierii, redactată la Cancelaria lui Dragnea

„În ultimile săptămâni, presa din România a dezbătut intens conținutul unor înregistrări difuzate de un post de televiziune, conținut care face referire la instituții publice și persoane aflate la conducerea acestora. Raportat la deontologia jurnalismului dar și la prevederile Legii audiovizualului numărul 504 din 2002, informațiile în cauză au generat critici justificate, veridicitatea și/sau probitatea acestora fiind serios puse la îndoială.

Până în acest moment, în legătură cu înregistrările menționate, Consiliul a primit o sesizare din partea Direcției Naționale Anticorupție – D.N.A. dar și alte sesizări din partea membrilor C.N.A. sau din partea publicului. În cel mai scurt timp rapoartele de monitorizare vor fi prezentate Consiliului, spre dezbatere în ședință publică”, afirmă Jucan.

Vezi și: Thriller-ul GRAȚIEREA, episodul trei: Ce aduce nou ordonanța Guvernului Grindeanu

Reprezentantul CNA afirmă că „este bine să nu existe antepronunțări”, după care se antepronunță: există elemente care duc la concluzia că normele fundamentale nu au fost respectate.

„Mulți jurnaliști au solicitat detalii în legătură cu posibilele încălcări ale legislației audiovizuale. Ca în orice decizie care presupune o deliberare colectivă, este bine să nu existe antepronunțări. Totuși, succint, se poate afirma că din informațiile analizate până acum reiese faptul că sunt puse serios sub semnul întrebării norme fundamentale ca: informarea corectă a publicului, respectarea dreptului la propria imagine și aplicarea principiului “audiatur et altera pars”. Subliniez faptul că C.N.A. poate verifica înregistrările numai din punct de vedere al modului în care au fost difuzate, verificate și folosite de către postul de televiziune, nu și din punct de vedere al confirmării conținutului lor, această etapă intrând în competența instituțiilor judiciare și de securitate ale statului român. De asemenea, va fi important de stabilit dacă există date care să arate faptul că radiodifuzorul în cauză nu își mai îndeplinește misiunea cu bună-credință și dacă prin eventualele sale acțiuni nejustificate a fost adusă atingere autorității de stat”, mai afirmă Valentin Jucan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.