Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare la Evenimentul Zilei, după demisia jurnalistului care l-a criticat pe Cristoiu

evz evenimentul zilei

Scnadalul ia amploare şi se aruncă acuzaţii grele de ambele părţi, după demisia jurnalistului Ionel Stoica, de la cotidianul Evenimentul Zilei. Acesta a părăsit ziarul după ce l-a citicat pe Facebook pe Ion Cristoiu, iar conducerea Evenimentului Zilei i-a reproşat acest lucru.

Vezi AICI detalii despre motivele demisie lui Ionel Stoica de la EVZ!

Mirel Curea, redactor-şef adjunct al publicaţiei, îi reproşează fostului coleg, într-un editorial, lipsa de caracter. "Cu Ion Cristoiu poți să fii sau să nu fii de acord, dar nu îți poți bate joc de el, mai cu seamă în casa clădită de el, decât dacă rațiunea și caracterul îți sunt, deopotrivă, grav alterate. (...) Demisia lui Ionel Stoica a ieșit flagrant, grobian din aceste standarde, în fond omenești, nu doar jurnalistice. Personal, nu am decât o singură explicație pentru mizeria aruncată în capul lui Ion Cristoiu și întărirea acestui gest printr-o demisie pe care nu i-a cerut-o nimeni: dacă Ionel Stoica învățase, mai mult sau mai puțin, meseria de jurnalist, pe cea de om cu caracter nu a putut să o învețe. Aici, are o scuză. Caracterul nu se poate învăța prin studiu și exercițiu. Cu el vii pe lume sau ți-l impui prin adoptarea unui set de valori care, în fond, face diferența între oameni", scrie Curea pe evz.ro.

Ionel Stoica revine cu o replică pe Facebook, în care dezvăluie scenele de scandal din redacţia EVZ. "Dar daca Mirel Curea insista, fac o precizare. In sedinta de sumar venise pregatit cu printuri de pe mesajele mele pe facebook, "cum imi permit?", "cine sunt eu?", "ce este in capul meu?" sa scriu despre Ion Cristoiu. I-am spus de dreptul la opinie si ca, intamplator, am urmarit cazul Liviu Dragnea, dar daca vrea o sa vorbim in toamna, atunci cand Curtea Suprema o sa dea o decizie definitiva in acest dosar. A fost inceputul unor jigniri grobiene, martori imi sunt cred vreo 15 ziaristi din redactie: jurnalist copy-paste, trompeta DNA, purtator de cuvant al Curtii Supreme, ca sunt omul Binomului, ca sunt prost, ca scriu numai oligofrenii, nici nu le mai pot enumera- eram stupefiat. Repet, jignirile erau la persoana! Redactorul sef, Simona Ionescu, il acompania: "cum imi permit?" Ce sa-i mai zic? Ma puteam cobori sa-i dau un raspuns? Da, Mirele, am cedat primul! Am plecat pentru ca nu se mai facea jurnalism la evz din momentul in care ai venit prin redactie urland ca DNA si ICCJ fac politie politica si ca deontologia este un eufemism, mi-am dat seama ca nu mai este de stat acolo!

PS Mi-a spus Mirel Curea ca m-a gasit la EVZ "neclintit", mai lucrasem cu el la Adevarul prin 2006-2007. Era atunci un caz la moda, al spionilor Stamen Stantchev si Vadim Benyatov Don, iar Mirel Curea insista sa scriu ceva favorabil alora, ca, vezi Doamne, aia sunt consultanti onesti. Evident ca nu am scris! In final a scris el un articol mincinos, se chema "Tradarea lui peste", in care-l spala pe directorul care le vindea secrete spionilor. In ianuarie 2015 toti astia implicati in dosar au fost condamnati la ani grei de inchisoare, inclusiv Dorinel Mucea. Despre asta vorbim aici: "Presiuni asupra justitiei!"", spune jurnalistul Ionel Stoica.

Vezi şi: ATAC suburban al lui Mircea Badea la jurnalistul dat afară de la Evenimentul Zilei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.