Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal puternic dat de ambasadorul SUA înainte de votul din CSM: 'Statele Unite au anumite îngrijorări faţă de propunerile Ministerului Justiţiei'

Tudorel Toader Hans Klemm

Statele Unite ale Americii au anumite îngrijorări faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei şi apreciază că acestea ar putea "inversa" parcursul României în ceea ce priveşte statul de drept, a declarat joi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

"Statele Unite au anumite îngrijorări faţă de propunerile Ministerului Justiţiei. Mi-am exprimat aceste îngrijorări în mod privat, cu ministrul sau cu alţi membri ai Guvernului, şi am făcut lucrul acesta public, într-o declaraţie oficială", a afirmat Hans Klemm, care s-a aflat la Global SOF Symposium Europe.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție furibundă după avizul negativ al CSM pe legile Justiției: 'Trebuie să vedem dacă au fost formulate din interese'

El a evidenţiat că declaraţia oficială privitoare la propunerile de schimbare a legilor Justiţiei a fost emisă în numele ţării sale.

"Vreau doar să subliniez că acea declaraţie, pe care am transmis-o pe 29 august, nu a fost transmisă în numele meu, în numele Ambasadei SUA la Bucureşti, ci a fost transmisă în numele Statelor Unite ale Americii. Guvernul Statelor Unite ia propunerile ministrului Justiţiei în serios, este profund îngrijorat", a punctat acesta, conform Agerpres.

Klemm a amintit progresele României în domeniul statului de drept, care au făcut ca ţara noastră să devină, în opinia sa, un etalon regional.

"Eu cred, Statele Unite ale Americii cred că România, din 2004, a făcut paşi foarte importanţi pentru a avea un sistem judiciar independent şi un parchet anticorupţie puternic. Mai pot fi făcute lucruri în privinţa Educaţiei, dar, prin realizările ce au început în 2004, România a devenit un model pentru regiune şi este o inspiraţie pentru Statele Unite ale Americii", a arătat diplomatul.

Citește și: Tudorel Toader a EXPLODAT, după avizul NEGATIV al CSM pe legile justiției: atac la șefii din justiție

El a subliniat că Statele Unite sunt îngrijorate că parcursul României ar putea fi "inversat".

"Vrem ca România să rămână pe direcţia pe care şi-a consolidat-o în ultimii ani. Suntem îngrijoraţi că propunerile ministrului ar putea inversa acest parcurs pentru România", a mai spus Hans Klemm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.