Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator: Fostul ambasador SUA Mark Gitenstein, cercetat de procurorii români?

gitenstein

În luna ianuarie a anului 2014, fostul ambasador american în România Mark Gitenstein era numit consilier special al companiei cu capital românesc Astra Asigurări. Contractul de consiliere era semnat la Washington, cu firma de avocatură Mayer Brown, unde Mark Gitenstein se întorsese după încheierea mandatului de ambasador la Bucureşti. Conform relatărilor presei, în calitate de consilier special pentru Astra Asigurări, Mark Gitenstein urma să se ocupe de strategia de dezvoltare externă a companiei şi de o posibilă listare pe bursa de la New York sau de la Londra, contra unui salariu de cca.100.000 de dolari lunar.

Vezi şi: Astra Asigurări întră în faliment. Preţul poliţelor RCA urcă la cer

Între timp, Astra Asigurări a intrat în faliment, iar potrivit premierului Victor Ponta Guvernul și Banca Națională a României au sesizat încă din 2013 organele penale cu privire la o fraudă la compania de asigurări. Senatorul independent (ex-PSD) Valer Marian îl interpelează pe ministrul Justiţiei şi cere date privind dosarul penal care are ca obiect frauda de 500 milioane de lei produsă la Astra Asigurări.

Vezi şi: Dan Adamescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare

"Vă solicit să-mi comunicați ce unitate de parchet (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și de Terorism) instrumentează dosarul având ca obiect frauda de 500 milioane de lei produsă la firma Astra Asigurări, numărul sub care a fost înregistrat acest dosar și stadiul său de soluționare, având în vedere că au trecut doi ani de la sesizarea organelor penale la care face referire primul ministru Victor Ponta și impactul major produs pe piața asigurărilor din România. Totodată, vă solicit să-mi comunicați numele persoanelor cercetate în acest dosar, inclusiv dacă este vizat și principalul consilier al patronului Dan Adamescu, domnul Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA la București", scrie Valer Marian în interpelare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.