Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie fără precedent în sondajele pentru Casa Albă: Diferenţa dintre cei doi candidaţi

www.nydailynews.com
Clinton Trump

Cu doar câteva zeci de ore înainte de alegerile prezidenţiale, e greu de spus cine va câştiga scrutinul de la 8 noiembrie, în care se confruntă doi candidaţi cu viziuni politice diametral opuse, scrie AFP. Conform celor mai recente cifre publicate de Fox News, diferența dintre cei doi candidați este de un singur procent.

Citeşte şi: Dacian Cioloş are planuri mari de viitor: Ce a anunţat tehnocratul de la Palatul Victoria

În ultimul sfârşit de săptămână înainte de scrutin, cei doi candidaţi cutreieră ţara, neobosiţi, în lung şi în lat pentru a face un ultim apel la mobilizare, lansând acelaşi mesaj: fiecare vot contează în aceste alegeri descrise de ambele tabere drept o şansă istorică, scrie AFP. Un concert al lui Beyonce şi Jay Z au dat startul sprintului final în campania electorală cu un concert susţinut la Cleveland. "Lumea întreagă se aşteaptă ca America să rămână o ţară progresistă, un lider al schimbării", a spus Beyonce, aclamată de o mulţime de 10.000 de susţinători. "Îmi doresc ca fiica mea să crească într-o ţară în care preşedinte este o femeie".

Citeşte şi: Confruntări violente în Italia între poliţişti şi manifestanţi: Premierul, contestat dur / VIDEO

Clinton a vorbit câteva minute în deschiderea evenimentului, fără să facă referiri la programul său politic, dar îndemnând alegătorii să meargă la vot şi reamintind că există secţii de votare deja deschise, unde americanii îşi pot exprima opţiunea mai devreme. "Avem cu toţii un proiect de terminat, obstacole de dovedit, Şi cu ajutorul vostru, un plafon de sticlă de spulberat odată pentru totdeauna", a spus candidata democrată.

La 450 de kilometri de Cleveland, la Hershey, în Pennsylvania, o regiune cu populaţie foarte săracă, Donald Trump a ţinut un discurs în faţa a 13.000 de persoane. De anul trecut, candidatul republican este singurul care adună la mitingurile sale electorale atât de mulţi suporteri, "De fapt, eu nu am nevoie să o aduc aici pe Jennifer Lopez sau pe Jay Z, eu sunt aici de unul singur!" a ironizat-o el pe Clinton.

Sâmbătă, pentru prima dată, el a fost invitat să rostească alocuţiunea săptămânală a Partidului Republican, deşi mulţi membri ai partidului au declarat recent că nu-l mai susţin. "Este timpul să închidem cărţile de istorie peste Clintoni (...) Mă adresez vouă pentru a alege o majoritate republicană în Congres, pentru a putea să schimbm sistemul care nu funcţionează", a declarat Trump. Niciun candidat populist nu a mers atât de departe precum Trump, scrie AFP. Inima electoratului său este compusă din populaţia albă, mai ales cei fără studii superioare, un grup demografic dominat de temeri legate de statutul de clasă. "Vreau ca elita coruptă de la Washington să audă următoarele cuvinte: Când vom câştiga la 8 noiembrie, vom face curăţenie", a strigat candidatul.

Citeşte şi: Denise Rifai, devoalări din spatele interviului care a 'incendiat' toată presa: 'Cauze false'

Trump, care căzuse în sondaje la peste 10 puncte în urma lui Hillary Clinton după apariţia unei înregistrări în care făcea afirmaţii denigratoare la adresa femeilor, a fost relansat în ultima săptămână de redeschiderea anchetei cu privire la corespondenţa secretizată a lui Clinton. Practic în alegerile de marţi, 8 noiembrie se vor confrunta două tipuri de electorat: unul predominat masculin, fără studii superioare, care îl susţine pe Tump şi unul format din femei, minorităţi şi cei cu studii superioare, care o susţine pe Clinton, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.