Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, DEZVĂLUIRE majoră despre omul care i-ar fi dat şpagă Elenei Udrea

bogdan buzaianu

Jurnalista Sorina Matei face o dezvăluire importantă despre omul de afaceri Bogdan Buzăianu, despre care DNA spune că i-a dat Elenei Udrea o şpagă de 5 milioane de dolari. Buzaianu este cunoscut fiind "cel mai deştept băiat din energia românească", primul proprietar al Energy Holding. Surse judiciare susţin că Udrea ar fi pretind şpaga pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu Hidroelectrica.

Sorina Matei anunţă, pe blogul personal, că Buzăianu şi-a scos la vânzare castelul din Elveţia, tocmai în timpul anchetei DNA. Exclusivistul castel din Elveția în care a domiciliat în ultimii ani Bogdan Nicolae Buzăianu a fost scos la vânzare de trei săptămâni, în regim de urgență, de importanta companie imobiliară elvețiană Direct Investment, așa cum o arată chiar datele publicate de companie.

Vezi şi: El este omul despre care DNA spune că i-a dat 5 milioane de euro șpagă Elenei Udrea

"Din octombrie 2005, magnatul energiei, Bogdan Nicolae Buzăianu, și-a declarat în mod oficial domiciliul în Elveția, Fribourg, De Castellaweg 37, Schloss 3280 Greng, în capitala cantonului cu același nume, în micuța, cocheta și bogata localitate elvețiană de nord- est Greng cu doar 180 de locuitori, și ea aflată în regim de paradis fiscal. Numai că fix la această adresă indicată de Bogdan Nicolae Buzăianu în multe documente ale firmelor sale cât și în acte oficiale ale statului român ( Fribourg, De Castellaweg 37 și/sau 51, Schloss 3280 Greng) se așterne unul din puținele castele private și prestigioase ale cantonului elvețian, Castelul Greng", scrie Sorina Matei pe blog.

Potrivit sursei citate, Castelul Greng, întins practic pe trei domenii impozante și foarte aproape de malul lacului Murten, are 1,3 hectare de parc, 19 camere separate într-o multitudine de corpuri de clădire, 690 de mp locuibili, fântâni ornamentale, labirint, templu în stil roman, capelă, piscine, iaz cu pești, are sursă proprie de apă, tavernă proprie și cramă, plajă privată pe malul lacului iar întregul domeniu al castelului este împrejmuit de ziduri înalte și opace fiind ferit din exterior de blitzurile de paparazzi.

Citește și: Nou dosar si cerere de arestare pentru Elena Udrea

Castelul Greng unde a domiciliat în ultimii ani magnatul energiei românești, Bogdan Buzăianu, a fost construit în 1785 și a fost de-a lungul timpului reședința oficială a multor personalități cunoscute, cum ar fi celebra scriitoare elvețiană a secolului 19, Madame de Stael, gânditorul Benjamin Constant și chiar președintele Nestle, Emile Louis Roussy. În 1989, întreaga proprietate a intrat în renovare completă și tot de atunci a fost împărțită în condominii.

Castelul Greng a fost scos la vânzare, în regim de urgență, la sfârșitul lunii Septembrie a acestui an, prin intermediul companiei imobiliare elvețiane Direct Investment, de vânzători a căror identitate nu este cunoscută, la un preț minim de 7,4 milioane de euro și un preț de vânzare imediat de 7,68 milioane de euro. Acțiunea coincide cu ancheta de corupție declanșată de procurorii DNA în care apare și magnatul energiei românești, Bogdan Nicolae Buzăianu.

Citește și: Elena Udrea revine cu noi detalii despre noul său dosar: Cine a turnat-o iar la DNA

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

5

Din Octombrie 2005, magnatul energiei, Bogdan Nicolae Buzăianu, și-a declarat în mod oficial domiciliul în Elveția, Fribourg, De Castellaweg 37, Schloss 3280 Greng, în capitala cantonului cu același nume, în micuța, cocheta și bogata localitate elvețiană de nord- est Greng cu doar 180 de locuitori, și ea aflată în regim de paradis fiscal.

Numai că fix la această adresă indicată de Bogdan Nicolae Buzăianu în multe documente ale firmelor sale cât și în acte oficiale ale statului român ( Fribourg, De Castellaweg 37 și/sau 51, Schloss 3280 Greng) se așterne unul din puținele castele private și prestigioase ale cantonului elvețian, Castelul Greng.

 

Castelul Greng, întins practic pe trei domenii impozante și foarte aproape de malul lacului Murten, are 1,3 hectare de parc, 19 camere separate într-o multitudine de corpuri de clădire, 690 de mp locuibili, fântâni ornamentale, labirint, templu în stil roman, capelă, piscine, iaz cu pești, are sursă proprie de apă, tavernă proprie și cramă, plajă privată pe malul lacului iar întregul domeniu al castelului este împrejmuit de ziduri înalte și opace fiind ferit din exterior de blitzurile de paparazzi.

milioane deeuro șpagă Elenei Udrea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.