Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sultanul' Erdogan a sărbătorit cucerirea Constantinopolului

erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a marcat duminică 564 de ani de la cucerirea Constantinopolului de către sultanul otoman Mahomed al II-lea Cuceriritorul, transmite agenţia Anadolu.

Într-o declaraţie dedicată evenimentului, Erdogan arată că "Istanbulul, care de la fondarea sa a fost capitala mai multor state şi culturi, a devenit centrul coexistenţei paşnice şi al toleranţei sub domnia luminoasă a sultanului Mahomed Cuceritorul".

Vezi şi: Posibilă revenire de senzaţie în politică. Anunţul lui Liviu Dragnea

Vezi şi: Ministrul de Interne, AMENINŢAT: Mi s-a transmis că sunt persoane de care ar trebui să ne temem

"Cucerirea Istanbulului, care este considerată una din cele mai importante borne ale istoriei prin prisma consecinţelor sale sociale, culturale şi politice, este o victorie plină de învăţăminte pentru noi şi pentru întreaga omenire", a afirmat preşedintele. 

Şi premierul turc Binali Yildirim a salutat aniversarea printr-un comunicat: "Cucerirea Istanbulului a dat o nouă direcţie istoriei lumii", citează Anadolu. 

Sultanul Mahomed al II-lea a cucerit capitala imperiului bizantin, numită atunci Constantinopol, la 29 mai 1453, moment care a marcat sfârşitul Imperiului Roman de Răsărit, după mai bine de un mileniu de existenţă. Metropola a devenit capitala noului Imperiu Otoman şi este în prezent cel mai mare oraş din Turcia modernă. Capitala Republicii Turce a fost însă stabilită de fondatorul Mustafa Kemal Ataturk la Ankara, din 1923.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.