Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Mutare surpriză a lui Klaus Iohannis: semnal în interiorul PNL/UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis nu va participa la celebrarea Micii Uniri, pentru că va fi la Strasbourg, acolo unde se vor desfăşura lucrările Consiliului Europei. Momentul este unul important, pentru că preşedintele va susţine un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Citeşte şi: Seism pentru PNL. Sute de aleși, pregătiți de exod. Seceta din Opoziție vs. robinetul din mâna PSD

Vezi şi: Lovitură de imagine a lui Liviu Dragnea – Întâlnire cu Donald Trump/ FOTO

"În perioada 24-25 ianuarie preşedintele României va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt, şefi de stat, de guvern, şefi ai unor instituţii internaţionale, să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale. Cu prilejul acestei deplasări, preşedintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO", a detaliat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

O surpriză a fost pregătită de Klaus Iohannis, prin prisma delegaţiei care va participa la acest eveniment. Surse politice convergente ne-au precizat că din delegaţia preşedintelui face parte şi Alina Gorghiu, în schimb actualul lider al PNL, Raluca Turcan nu a fost invitată.

Această decizie a preşedintelui poate fi considerată un semnal dat în interiorul PNL, care ne arată pe cine susţine Iohannis în continuare în interiorul partidului şi cum s-ar putea direcţiona sprijinul preşedintelui la Congresul de unificare al PNL.

UPDATE: Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, ne-a oferit un punct de vedere prin care ne explică că din delegaţia României care îl va însoţi pe preşedintele Klaus Iohannis vor face parte mai mulţi liberali, care sunt membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Conducătorul acestei delegaţii este deputatul PNL, Ionuţ Stroe. Turcan ne-a explicat că ea nu este membru al acestui organism şi din acest motiv nu va merge la Strasbourg, în schimb va participa la evenimentele din ţară dedicate Micii Uniri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.