Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ: Este o acțiune posibilă... / VIDEO

Calin Popescu Tariceanu

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus miercuri, la Palatul Parlamentului, că el revede în aceste zile momentele de criză din mandatul fostului președinte Traian Băsescu, însă coaliția ALDE-PSD vrea să evite declanșare procedurii de suspendare a șefului statului, Klaus Iohannis.

„În momentul de față nu pot să avansez niciun fel de ipoteze către dumneavostră. V-am spus foarte clar. Ne vom consulta astfel încât decizia să fie una comună. Suspendarea președintelui României este evident un element al unei crize politice. Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice. Președintele nu poate să desconsidere votul și Constituția. Președintele trebuie să știe că suspendarea este o acțiune posibilă pe care nu ne-o dorim, dar dacă o provoacă atunci trebuie să-și asume consecințele”, a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu 'dă de pământ' cu Klaus Iohannis: 'Nu înţelege asta' / VIDEO

Întrebat dacă se mai ia în calcul o altă nominalizare, Tăriceanu a răspuns: „mi-e greu să vă spun în acest moment aceste variante, Toate variantele sunt posibile. Toate soluțiile pentru evitarea unei crize politice de dimensiuni și mai mari le vom discuta și după aceea vă vom anunța. Personal, recomandarea pe care o fac președintelui este să respecte rolul pe care îl conferă Constituția și votul cetățenilor. Nu se poate ca, într-o democrație parlamentară, cetățenii să voteze într-un fel și președintele să-și dorească altceva. Poate să-și dorească la nivel personal, dar nu poate să desconsidere rezultatul votului.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.