Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu intervine în forță pe un subiect controversat: Ce spune despre ieșirea României din UE?

tariceanu-stirileprotv

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că declaraţiile pe care le-a dat în cadrul unor emisiuni televizate au fost ''răstălmăcite şi utilizate ca propagandă'' şi respinge ''manipulările'' care au apărut în anumite publicaţii că ar susţine un Romexit. 

''Cu regret am constatat că declaraţiile pe care le-am acordat în cadrul unor emisiuni televizate au fost răstălmăcite şi utilizate într-o propagandă care nu are alt scop decât acela de a crea instabilitate şi tensiune. (...) Am fost premierul Guvernului care a reuşit să ducă România în Uniunea Europeană. (...) Sunt un pro-european convins. România face parte din rândul celor mai înaintate democraţii liberale şi românii sunt în situaţia să beneficieze de avantajele unui spaţiu de libertate şi prosperitate cu adevărat unic în lume. La 10 ani de la acel moment, România trebuie sa fie un membru puternic al Uniunii Europene'', a scris Tăriceanu, marţi, pe pagina sa de Facebok.

Se pregătește ruptura în PSD? Încă un lider se delimitează de conducere


El respinge ''manipulările' care au apărut în anumite publicaţii că ar susţine un Romexit. 

''Vă spun ce susţin: să fim un membru respectat, fără un MCV cu o ţintă mobilă, regulile care se aplică cetăţenilor europeni pe piaţa muncii să se aplice şi cetăţenilor români, să ne putem aloca resursele pentru dezvoltare în funcţie de interesele proprii, să nu fim consideraţi ca piaţă de desfacere şi furnizori de mână de lucru ieftină, companiile străine să aibă un comportament fiscal onest, ş.a.m.d. E prea mult? Vă las să judecaţi. Eu nu pot accepta să fim trataţi ca o ţară de mâna a doua'', a subliniat preşedintele Senatului.

Un deputat PSD dezvăluie ADEVĂRATUL motiv pentru care a plecat în timpul discursului lui Iohannis


Tăriceanu arată că în cadrul intervenţiilor televizate a făcut o analiză a modului în care Marea Britanie a ajuns la situaţia de a alege Brexit-ul. 

''Pentru că şi-au dat seama că deciziile cele mai importante în loc sa fie luate în Parlamentul britanic sunt luate la Bruxelles de funcţionari europeni care nu au nicio legitimitate. Şi britanicii, care sunt un popor cu istorie, cu demnitate, curaj, care au luptat în războaie, au clădit un imperiu mondial, au acest comportament de orgoliu şi până la urmă de responsabilitate a propriului lor destin şi au luat această decizie pe care noi nu putem în fond nici să o criticăm, nici să o aprobăm. Este problema lor, putem numai să o analizăm. Am făcut această analiză prin prisma acestui fapt, şi anume că îşi cunosc interesul naţional'', a explicat el. 

Preşedintele Senatului spune că îşi doreşte ca şi celelalte ţări europene să respecte România. 

''Sunt convins că şi România îşi are propriile interese naţionale şi este o ţară suverană. Vreau ca celelalte ţări membre UE să ne respecte pentru că şi noi îi respectăm'', a punctat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.