Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, implicat în moartea lui Anghelescu?

inpolitics.ro
Florian Anghelescu

Dan Radu Rușanu, în cartea recent apărută sub titlul “Mai există judecători la Berlin”, dezvăluie un fapt cutremurător. Și anume că un foarte bogat fabricant și comerciant de țigări, Florian Anghelescu, a făcut cea mai consistentă sponsorizare din campania electorală câștigată de Traian Băsescu împotriva lui Adrian Năstase. Inițial, a fost răsplătit, după care, în mod misterios, s-a sinucis. Ce legătură există între sinuciderea sa și Traian Băsescu?

Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

Ne spune tot Dan Radu Rușanu, fără însă a lansa acuzații explicite. În 2004, când încă, în mod oficial, candidat prezidențial era Theodor Stolojan, iar Traian Băsescu era șeful campaniei electorale, la Dan Radu Rușanu s-a prezentat omul de afaceri Florian Anghelescu. Acesta  i-a dat trei informații lui Rușanu: 1. că este un om de dreapta, 2. că s-a săturat să dea mită agenților fiscali care îl hăituiesc zi de zi și 3. că a decis să îl sponsorizeze cu un milion de dolari pe candidatul dreptei. După care a bătut semnificativ cu palma în geanta diplomat, sugerând că banii sunt acolo, și l-a rugat pe Dan Radu Rușanu să facă demersurile necesare pentru a fi primit de Theodor Stolojan.

Dan Radu Rușanu l-a convins pe sponsor că, pentru început, este mai bine să aibă o întrevedere cu șeful campaniei, respectiv cu Traian Băsescu, fiindcă acesta se ocupa cu strângerea fondurilor. După ce Anghelescu a acceptat, cu condiția ca, în final, să aibă totuși o întrevedere cu candidatul prezidențial, într-un limbaj codificat, Dan Radu Rușanu a fixat telefonic întâlnirea cu Băsescu, acesta din urmă înțelegând că este vorba de o sponsorizare consistentă. Pe atunci, Traian Băsescu era primar general al Capitalei. În aceeași zi, Florian Anghelescu s-a întâlnit cu Traian Băsescu. În scurt timp, Băsescu i-a comunicat lui Rușanu că i-a trimis un om de valoare pe care ar dori sa îl mai vadă. Inițial, “valoarea” a fost de un milion de dolari. Ulterior, din informațiile lui Rușanu, sponsorizarea s-a mărit la 3 milioane.

În noaptea victoriei lui Traian Băsescu, Florian Anghelescu a fost văzut în imediată apropiere a acestuia, fluturând un steag și purtând pe cap inconfundabila sa pălărie de cowboy. Imaginea respectivă a fost prezentată pe toate canalele de televiziune.

Veste URIAȘĂ pentru români înainte de 1 mai: Se REDUCE programul de lucru - FOTO

După instalarea lui Traian Băsescu la Cotroceni, soția lui Anghelescu, Stana Anghelescu, a fost numită consilier prezidențial și, în mod oficial, acesta împreună cu consoarta au intrat în anturajul noului președinte. Dar Florian Anghelescu a greșit grav.

El a început să se laude cu prietenia sa cu Traian Băsescu și implicit cu protecția pe care acesta i-o asigura în fața agenților fiscali. A făcut atât de multe declarații în acest sens, însoțite și de detaliul că, în final, l-a sponsorizat pe Traian Băsescu cu 3 milioane de dolari, încât acesta a ordonat, conform lui Dan Radu Rușanu, executarea lui Anghelescu. Moment după care agenții fiscali s-au năpustit asupra omului de afaceri cu și mai multă înverșunare. Iar soția lui Anghelescu a fost eliminată din staff-ul de la Cotroceni.

În scurt timp, acesta s-a sinucis într-un mod neelucidat nici până azi, procurorul de caz fiind Marius Iacob, cel care, astăzi, este adjunctul Laurei Codruța Kovesi. Fapt este că, în ziua respectivă, comportamentul lui Anghelescu a fost absolut normal, acesta dându-le sarcini curente atât subordonaților, cât și celor care îi îngrijeau imobilul. Niciunul dintre cunoscuții săi nu a afirmat vreodată că acesta ar avea o fire depresivă. Și nici nu a fost lăsat sărac lipit de către organele fiscale. Dimpotrivă. După moartea acestuia, soția și-a refăcut viața și a plecat pe continentul american cu o avere extrem de consistentă.

Relatând în detaliu această istorie, Dan Radu Rușanu sugerează într-un mod cât se poate de explicit că moartea omului de afaceri Florian Anghelescu a fost provocată, dacă nu cumva chiar comandată, de Traian Băsescu. Poate cineva va redeschide acest dosar.

SURSE - Primele scântei în coaliția PSD-ALDE

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.