Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR a intrat la guvernare. Zeci de funcții atribuite la ordin partidului minoritar (presa)/ update

negocieri

Un guvern, fie el unul politic sau tehnocrat, bun sau rau, trebuie sa vegheze, inainte de asigurarea bunastarii economice, la suveranitatea si independenta tarii. Fie si pentru simplul fapt ca asa spune Constitutia Romaniei. Iata insa ca, desi credeam ca nimic nu ne mai poate mira in Romania zilelor noastre, o situatie de-a dreptul incredibila s-a petrecut zilele acestea, cand in sferele inalte ale cabinetului lui Dacian Ciolos a fost deschisa o „cutie a Pandorei”, care poate prezenta un precedent mai mult decat periculos.

Vezi și: Momente HALUCINANTE la Antena 3 cu Marian Munteanu/ FOTO

Este vorba despre o decizie aparent banala, cea prin care, la ceas de seara, premierul Dacian Ciolos „a semnat eliberarea din functia de presedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu a lui Dorel Tudor, la propunerea ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, in locul acestuia fiind numit Istvan Jakab”, dupa cum suna comunicatul oficial. Deci, cu atatea epurari pe cap, cine sa mai bage de seama ca avem un nou presedinte cu rang de secretar de stat la conducerea AFM? Poate doar cei care vor citi CV-ul incendiar, intrat si in posesia naostra, al „domnului ministru” secretar de stat Istvan Jakab. Si in care acesta nu doar ca trece la limbi straine cunoscute „romana”, dar isi exprima negru pe alb crezul sau politic: „Lupta pentru Transilvania trebuie asumata, pentru ca ea sa devina o regiune puternicasi independenta”! Deci avem un membru al guvernului Ciolos, puternic sustinut de ministrul „onegist” Cristina Pasca Palmer, care vrea sa-si asume lupta pentru indepenenta Transilvaniei. Si care veti vedea ce isi doreste si pentru Tinutul Secuiesc, relatează National.

Vrea Ardealul „inapoi”!

Doamna ministru Cristina Pasca Palmer s-a dat peste cap ca sa-si impuna consilierul Istvan Jakab pe una dintre cele mai ravnite functii din Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, cea de presedinte cu rang de secretar de stat a Administratiei Fondului pentru Mediu. O alegere cel putin curioasa, in conditiile in care Cristina Pasca Palmer si-ar fi aruncat barem ochii pe CV-ul lui Istvan Jakab, de pe vremea cand acesta lucra la Centrul Diaconic „Bod Peter”. Dar sa vedem ce anume l-ar fi putut recomanda pe mureseanul Istvan Jakab sa ocupe o functie de o importanta vitala, de la inaltimea careia se distribuie fondurile uriase alocate ministerului al carui secretar de stat a ajuns. A fost, pana acum, secretar general al Asociatiei Tinerilor Crestini din Transilvania, presedintele Consiliului Tineretului Maghiar, fondator al Fundatiei „Areopagus” pentru dezvoltarea sferei civile, deputat din Transilvania al Asociatiei Mondiale a Maghiarilor, deputat din Transilvania la Conferinta Asociatiei Mondiale Reformate sau presedintele filialei judetene Mures al Consiliului National Maghiar din Transilvania. Deci principala specializare a lui Istvan Jakab pare a fi ocuparea a tot felul de functii despre care nu avem cunostinta a fi recunoscute oficial de catre statul roman, precum cele de „deputat de Transilvania”. Asadar este clar ca experienta profesionala nu avea cum sa-l recomande pentru a coordona fondurile de mediu.

cv1 Ministrul lui Ciolos care lupta pentru independenta Transilvaniei!

Un document incendiar

Ceva mai bine, ce-i drept, Istvan Jakab sta la sinceritate, pentru ca in acelasi CV secretarul de stat trece la limbi straine cunoscute engleza si … romana! Asta da ministru al Romaniei, pentru care limba romana este o limba straina! Si la figurat, dar si la propriu, intrucat acelasi Istvan Jakab scrie in CV-ul care a alertat Serviciile romanesti ca „am increderea ca oamenii inteleg adevarul: ne putem pastra si re-locui pamantul natal, daca politica se va reinnoi”. Pricepem unde bateti, domnule secretar de stat, chiar daca scrieti ca vreti sa „re-locuiti” pamantul natal, pe care il si identificati imediat ca fiind Transilvania. Dar aceasta „reinnoire” clamata s-ar putea face doar prin politici iredentiste, nu prin politica guvernului din care Dumnezeu stie cum ati ajuns sa faceti parte!

„Pomana” Tinutului Secuiesc

Iata insa ca desi acum face parte dintr-un guvern tehnocrat, Istvan Jakab are totusi propriul sau crez politic: „Lupta pentru Transilvania trebuie asumata, pentru ca ea sa devina o regiune puternica si independenta. O regiune unde viata decenta nu este privilegiul a catorva, ci responsabilitatea tuturora”. Pai, uite ca acum Istvan Jakab isi poate asuma lupta pentru independenta Transilvaniei chiar din Guvernul Romaniei! Si tot de acolo, daca reprezentantii statului roman nu-si revin mai repede din nauceala, si-ar putea indeplini si o alta dorinta arzatoare: „Imi doresc un Tinut Secuiesc unde munca nu este pomana, sanatatea nu-i afacere, agricultura nu este umilitoare, cinstea nu este o dizabilitate, si nimeni nu poate sa decida despre noi fara consimtamantul nostru”. Care „noi”, domnule Istvan Jakab?

Botez in masa

Culmea este ca Istvan Jakab nu este un caz izolat, informatiile intrate in posesia noastra aratand ca peste jumatate din functiile de conducere din Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor sunt ocupate, indiferent ca se regasesc la secretariatul general sau prin alte directii, de „fosti udemeristi”, care, peste noapte, au ajuns „specialisti tehnocrati”.

Totul pentru HarCov!

Insa nici macar aceasta nu este marea problema, ci faptul ca poate ne lamurim odata daca noile schimbari operate zilele acestea au sau nu legatura cu declansarea unui amplu proiect demarat de catre minister, prin intermediul Administratiei Fondului de Mediu, in vederea sustinerii si promovarii mobilitatii electrice. Adica a incurajarii masinilor electrice. Si, dupa cum singur sustinea Istvan Jakab pe cand era doar consilier in minister, la o conferinta despre masinile electrice, „guvernul are programe relativ ambitioase in aceasta directie”. Credem si noi, fiindca doar pe anul 2016 este prevazut un fond de 75 milioane lei dedicat „subventiilor pentru achizitia de masini electrice si plug-in hibride si pentru punerea la punct a unei structuri de statii de alimentare”. Adica a prizelor de la care sa se alimenteze masinile electrice. Prize care insa, sub pretextul ca s-ar afla la jumatatea culoarului IV pan-european, ar trebui montate in marea lor majoritate in Harghita si Covasna. Ce-i drept, „sugestiile” in acest sens au fost insa respinse in mod repetat pana la „miruirea” lui Istvan Jakab drept presedinte al AFM, fie si pentru simplul fapt ca un bucurestan care ar pleca in vacanta in Grecia nu are de ce sa se duca in HarCov sa alimenteze masina electrica. Lasand gluma la o parte, acest proiect administrat acum de Istvan Jakab reprezinta un nou „cartof” fierbinte in mainile minsitrului Cristina Pasca Palmer.

Ultima ora

Zeci de functionari de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor au iesit ieri in strada, protestand pentru ca au aflat ca „nu prea mai sunt bani” nici macar pentru plata salariilor de mizerie pe care le primesc. Dar lasa ca se gasesc 75 de milioane pentru prizele din HarCov…

____

UPDATE:

”CV-ul la care faceti referire nu este al meu ci al dl. Istvan Jakab, presedinte PPMT de Targu-Mures.

O minima verificare din partea dvs. ar fi evitat o stire neadevarata si o argumentatie tendentioasa la adresa Guvernului si a doamnei Ministru.”, susține șeful ANM într-o replică pentru STIRIPESURSE.RO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.