Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima mutare a MAE în scandalul cu diplomatul de la Ankara și șefii de la București

mae

MAE a anunțat că face o anchetă internă după dezvăluirile făcute de STIRIPESURSE.RO. Ultima mutare are în centru trimiterea unui nou diplomat în locul lui Cristian Radu la Ambasada de la Ankara. Deși anunțat o transparență totală, mutarea nu a fost făcută publică de către MAE. Ministerul a dispus, "pe șest", restrictionarea accesului șefului Sectiei Consulare in sediu in aceasta seara, la Ankara. Se pare că decizia este una abuzivă, dacă nu ilegală.

Citește și: EXCLUSIV Înregistrarea ce aruncă în aer Ministerul de Externe: ȘANTAJ, AMENINȚĂRI, ACUZAȚII

Din sursele noastre, noul consul va ajunge  maine dimineata, desi pana acum, la Ankara, timp de 2 ani, nu a vrut sa se înscrie nimeni la post. În plus, consulului Cristian Radu i s-a cerut să părăsească misiunea cel târziu duminică, deși, conform legii, termenul ar fi trebuit să fie 24 martie, si nu 14 martie cum a comunicat MAE. Problema apare și din situația familială a consulului Radu, care are, în Ankara, o soție și un copil de numai 3 ani, care ar trebui să împacheteze tot și să plece până duminică, ziua în care consulul rămâne fără calitatea diplomatică oficială pe teritoriul turc. MAE demonstrează că nu ține cont de situația angajaților săi.

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

Chiar dacă MAE a anunțat că nu a primit nicio plângere din partea celor care solicită viză de România la Ambasada de la Ankara, trebuie precizat că plângerile nu se fac la Ambasadă sau la MAE, ci doar la autoritățile turce. În plus, o nouă miză ar fi și faptul că președintele Klaus Iohannis ar ajunge, după 20 martie, în Turcia, iar actualul consul ar fi putut ajunge să-i spună problemele cu care se confruntă.

În plus, marți seara, comisia de anchetă trimisă de urgență de MAE de la București a pus lacăt pe ușa de la intrarea în sediul secției consulare, așa cum reiese și din fotografia de mai jos.

Citește și: Reacția MAE la SCANDALUL de la Ambasada României în Turcia

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.