Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru avocat a fost ucis într-un schimb de focuri / VIDEO ȘOCANT

Celebrul avocat turc Tahir Elci, figură moderată a cauzei kurde, a fost ucis sâmbătă în oraşul său Diyarbakir într-un schimb de focuri care alimentează tensiunile din sud-estul Turciei dintre rebelii kurzi şi forţele de securitate, relatează AFP.

Şeful baroului avocaţilor din oraş, Tahir Elci, de 49 de ani, a fost împuşcat mortal după ce a încheiat un dialog cu presa în cartierul Sur, teatru al înfruntărilor între poliţie şi tineri apropiaţi de Partidul muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Citește și: Florin Chilian: Iohannis a zis că dacă nu mai scriu despre el și consoarta pe care n-o poate stăpâni

Potrivit mărturiilor adunate de AFP, schimbul de focuri a început atunci când oameni înarmaţi neidentificaţi au deschis focul asupra poliţiştilor din apropierea locului în care se afla avocatul. Forţele de ordine au ripostat, situaţia fiind una de mare confuzie.

Un poliţist a fost ucis şi în jur de zece alte persoane rănite, printre care un jurnalist şi cel puţin doi poliţişti, potrivit unui responsabil al serviciilor de securitate.

Citește și: Iubită de milionar controversat cu super job în Parlament: Diva lucrează în Comisia de Apărare

"Discursul se terminase. Eram pe cale să plecăm. Unul sau două focuri s-au auzit pe stradă (...). Oamenii s-au ascuns pe unde puteau", a povestit avocatul Nazim Baran Vurak. "După aceea am auzit că un om e la pământ şi că seamănă cu Tahir Elci", a adăugat el.

Primele rezultate ale autopsiei indică faptul că avocatul a fost lovit de un glonte în cap, informează surse spitaliceşti.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați actori ai României a murit la numai 55 de ani

Prim-ministrul Ahmet Davutoglu a refuzat să privilegieze o ipoteză. "Este posibil ca dl Elci să fi fost ţinta unui asasinat (...) Dacă a fost aşa, se va face lumină şi toţi vinovaţii vor fi identificaţi", a promis el în faţa presei.

"Cea de a doua posibilitate este ca el să fi fost prins în schimbul de focuri, după ce teroriştii i-au atacat pe poliţişti", a adăugat şeful guvernului.

Citeşte şi: Atac suburban al unui artist la adresa preşedintelui Iohannis

Autorităţile au decretat imediat o interdicţie de circulaţie în cartierul Sur, unde luptele au continuat în cursul după-amiezii. Doi poliţişti ai procurorului oraşului, prezent la faţa locului, au fost răniţi într-un tir cu rachetă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat şi el "întristat de moartea lui Elci".

Citeşte şi: Klaus Iohannis, incident în traficul din Bucureşti

"Acest incident a demonstrat cât de justificată este hotărârea noastră de a combate terorismul, Vom continua această luptă până la capăt. Nu ne vom opri, nu vom da înapoi", a afirmat Erdogan.

Agenţia de presă naţională Anadolu a atribuit atacul PKK.

Chiar înainte de a muri, Tahir Elci a încheiat un discurs susţinut în faţa presei prin cuvintele: "Nu vrem lupte, arme de foc, operaţiuni în acest loc istoric", scrie agerpres.ro

Citește și: Cea mai cunoscută televiziune de muzică din România s-a vândut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.