Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL confirmă cel mai controversat episod din cariera lui Cioloș

dacian ciolos premier

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat recent că Dacian Cioloș a vrut să treacă la socialiștii europeni pentru a obține un nou mandat de comisar european în 2014. Informația este confirmată de europarlamentarul PNL Traian Ungureanu, într-un editorial publicat pe site-ul adevarul.ro.

Vezi și: SURSE - Cum evoluează dansul Cioloș-PNL: următoarele mișcări ale premierului

Europarlamentarul scrie pe tema căsătoriilor între persoane de același sex, însă adaugă în text și un paragraf în care premierul Cioloș este ironizat pentru felul în care jonglează politic.

„Fără îndoială, şi Primul Ministru se va aşeza, curînd, unde şi cum trebuie. Domnia sa a păcătuit cu un punct de vedere ostil, remis de Guvern Curţii Constituţionale. Însă Dacian Cioloş are în arsenal o unduire neîntrecută, o anume fluiditate care îi permite să leviteze pe deasupra partidelor, să se sugereze Prim-Ministru fără a candida şi să ceară sprijin politic masiv fără a ceda un gram de autonomie. Toate îl vor ajuta să se replieze suplu pe tema pîrdalnicei de căsătorii. Fostul viitor socialist de la negocierile pentru un nou mandat de Comisar European şi viitorul fost om al dreptei de la negocierile pentru un nou mandat de Prim-Ministru va face mişcarea cuvenită”, scrie Traian Ungureanu.

Traian Băsescu despre Cioloș:

„Eu l-am susținut, eram președinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean Claude Juncker, pentru un mandat la agricultură. Aproape mă înțelesesem cu Juncker, ori pentru agricultură, ori pentru dezvoltare regională. (...) Îl sun pe Jean Claude, că se apropia încheierea Comisiei. Jean Claude Juncker fiind un PPE-ist înrăit îmi zice: Păi, Cioloș a venit la mine să-mi spună că dacă se dă portofoliul agriculturii la socialiști, el trece la socialiști. Ăsta-i Cioloș acum, ăsta e caracterul omului onest”, a declarat fostul președinte, pe 18 octombrie, la B1 TV.

Dacian Cioloș a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010-2014, din partea grupului PPE. În 2014, locul României în Comisia Europeană a fost preluat de Corina Crețu (S&D), care a primit portofoliul Politicii Regionale.

Vezi și: Tensiuni în USR: Candidatul care a tulburat apele în partidul lui Nicușor Dan (surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.