Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict crunt al lui Mircea Badea: 'Laura Codruţa Kovesi va fi DEMISĂ'

facebook.com
Laura Codruta Kovesi

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi pare că nu mai are scăpare. După ultimele evenimente, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este încolţit. Mircea Badea a comentat motivarea Curții Constituționale privind decizia în cazul anchetării Guvernului pentru emiterea OUG 13. Realizatorul Antena 3 apreciază că procurorii DNA și cei ai Parchetului General trebuie să răspundă pentru încălcarea flagrantă a Constituției și crede că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu va mai rămâne în funcție.

Citeşte şi: Fost senator celebru, probleme cu banii: Pensie alimentară URIAŞĂ pentru copii

”Nu mai are ce să caute în fruntea DNA. Nu cred că și-ar da demisia, chiar dacă și-ar da-o n-ar avea nimic de-a face cu onoarea. Ce este cu adevărat devastator, pentru noi, că noi trăim în această țară, să trăim într-o țară unde se întâmplă asta, CCR zice că procurorii lui Lazăr și Kovesi nu doar încalcă legea, dar vor să fie și Parlament și CCR. Vor să fie și Guvern și Parlament și judecători, ori asta nu se poate întâmpla într-un stat de drept. Hotărârea Curții mai zice că acțiunea parchetului încetează să mai fie legitimă și devine abuzivă. Apoi, are consecință intimidarea legiuitorului. Doamna Kovesi nu va mai rămâne în funcție, va fi demisă. Președintele nu mai poate ignora această decizie a CCR. Nici ambasadele nu mai pot ignora această decizie. E foarte tare această motivare. Nu mă aștept la forme de viața gen Chirilă, Roșu, să înțeleagă ceva din toată treaba asta. Mă limitez la lucrurile pe care le înțelege și unul cu mintea de gâgă. Procedurile penale nu pot fi folosite împotriva adversarilor politici din motive politice. Deci DNA face poliție politică, altfel de ce ar mai fi trecut Curtea așa ceva în motivare?” apreciază Mircea Badea.

Citește și: DNA, atacată din Statele Unite şi pârâtă la CCR: 'Vrea atribuţiile procuraturii comuniste'

Aprecierile Curții în acest caz sunt cât se poate de clare și arată că procurorii și-au depășit cu mult atribuțiile și au acționat nelegal și abuziv. Mai mult, DNA a folosit acest dosar ca instrument de presiune politică. ”Dacă doamna Kovesi vrea să facă politică să facă politică, dar nu din postura asta. La fel și domnul Lazăr” a conchis Mircea Badea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.