Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Război TOTAL între vechiul PNL și vechiul PDL: pelerinaj în Modrogran

portalsm.ro
sah

Demisia lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al PNL a dechis războiul între vechii liberali și vechii democrat-liberali. În Modrogan se va face un adevărat pelerinaj în acest weekend, când revine în țară și Alina Gorghiu.

Liderilor PNL și PDL li s-a spus să fie în București în acest weekend și să fie pregătiți să participe în orice moment la o ședință informală.

În acest moment, cele două tabere s-au situat pe poziții radical diferite. Primvicepreședintele PNL, Eugen Nicolăescu, a explicat că varianta ”unui președinte unic ar fi foarte bună”.

„Eu cred că acesta este obiectivul fundamental (încheierea fuziunii-n.r.) al fiecărui membru PNL, nici al fostului PDL, nici al fostului PNL, deci al actualului PNL este ca fuziunea să se vadă că s-a încheiat pentru că în acest fel tot partidul se poate mobiliza pentru cel mai important eveniment al acestui an, alegerile din 11 decembrie. Dacă mă întrebaţi pe mine eu cred că un singur preşedinte înseamnă că mergem pe drumul pe care în majoritatea lui PNL îl doreşte (...) Eu cred că trebuie să mai aşteptăm o zi, două, trei, până când colegii noştri specialişti în Statut şi în legislaţie vor găsi dacă se va opta pentru această soluţie, asta BP o va face cât de repede va fi convocat, BP va spune da mergem cu un singur preşedinte de acum în înainte până la viitorul Congres, atunci colegii noştri care vor evalua Statutul sau legislaţia ne va spune se poate sau nu se poate.”, a declarat Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăscu

Vechii liberali își doresc să aibă controlul total asupra partidului și tocmai din acest motiv forțează mâna vechilor democrat-liberali.

De partea cealaltă, vechii democrat-liberali invocă articoul 160 de Statut, care explică că în caz de demisie a unui copreședinte, partidul pe care acesta îl reprezenta vine cu o propunere.

Europarlamentarul Daniel Buda, din partea vechiului PDL, le transmite liberalilor că trebuie să facă Congres, dacă își doresc să aibă președinție unică.

Ce prevede Statutul PNL la articolul 160:

”În toate situaţiile, în cazul vacantării unei poziţii de membru al unui organism de conducere, la orice nivel, poziţia respectivă va fi completată prin cooptare prin decizie a fostelor organisme corespunzătoare ale partidului din care a provenit membrul care ocupa poziţia respectivă”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.