Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin amenință Turcia: Am fost înjunghiați pe la spate de complicii teroriștilor

putin

UPDATE: Incidentul cu avionul rus Suhoi Su-24 doborât de Forţele aeriene ale Turciei va avea consecinţe serioase pentru relaţiile dintre Moscova şi Ankara, a avertizat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întrevederii sale, la Soci, cu regele Abdullah al Iordaniei, informează agenţia de presă RIA Novosti.

Citește și: ALERTĂ TERORISTĂ în Franța

'Acest eveniment tragic va avea consecinţe serioase pentru relaţiile ruso-turce. Noi am considerat întotdeauna Turcia nu pur şi simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu ştiu cine a avut nevoie de ceea ce s-a întâmplat astăzi, în mod singur nu noi', a spus preşedintele rus.

Citește și: SUA au prima reacție la conflictul armat dintre Turcia și Rusia

Liderul rus a subliniat că după acest incident, 'în loc să stabilească un contact cu noi (cu Rusia), partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problemă'. 'Ca şi cum noi am doborât un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru', şi-a exprimat Putin nemulţumirea.

Rusia e în stare de urgență la cel mai înalt nivel după ce Turcia i-a doborât un avion de vânătoare. Membru NATO, Turcia a doborât avionul sub acuzația că i-a încălcat spațiul aerian. Vladimir Putin face declarații războinice. Duma de stat vrea oprirea zborurilor între Turcia și Rusia.

Citește și: Reuniune de urgenţă a NATO, după incidentul aviatic ruso-turc

Putin avertizează Turcia că vor fi consecințe serioase. ”Am fost înjunghiați pe la spate de complicii teroriștilor.”, a spus Vladimir Putin.

Doborârea avionului militar rus este o "lovitură aplicată în spate" de către Ankara şi va avea "consecinţe grave" pentru relaţiile Rusiei cu Turcia, avertizează preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor dintre Rusia şi Turcia", a adăugat Putin, conform Reuters.

Citește și: Turcia a doborât un avion rus la graniţa cu Siria - VIDEO

Atacul asupra avionului rusesc Su-24 în Siria reprezintă o 'lovitură în spate' aplicată Rusiei de către 'complicii terorismului', a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întrevederii sale cu regele Iordaniei, care se desfăşoară la Soci, informează agenţiile de presă TASS şi DPA.

Citește și: IMAGINI DURE Rebelii sirieni anunță că i-au ucis pe pilotii ruși doborâți de turci

'Pierderea de astăzi are legătură cu lovitura care ne-a fost aplicată în spate de către complicii terorismului. Nu aş putea califica altfel ceea ce s-a întâmplat astăzi', a spus liderul rus.

Vladimir Putin a subliniat că bombardierul rusesc a fost doborât deasupra teritoriului Siriei de o rachetă 'aer-aer', lansată de la bordul unui avion turcesc F-16, atunci când avionul rusesc se afla la o altitudine de 6.000 de metri şi la un kilometru distanţă de graniţa turcă.

Citește și: Contre aprinse intre Rusia si Turcia pe tema avionului doborat: Au existat avertismente

Potrivit preşedintelui rus, apelul Turciei la NATO, după ce Forţele Militare Aeriene turce au atacat avionul Suhoi-24 implicat în lupta împotriva teroriştilor în Siria, seamănă cu încercarea de a plasa Alianţa Nord-Atlantică în slujba teroriştilor.

Liderul rus a subliniat că după acest incident, 'în loc să stabilească un contact cu noi (cu Rusia), partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problemă'. 'Ca şi cum noi am doborât un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru', şi-a exprimat Putin nemulţumirea.

Citește și: Rusia da replica Turciei dupa ce i-a doborat un avion

'Oare nu cumva ei (autorităţile turce) doresc să pună NATO în slujba grupării islamice Statul Islamic?', a punctat preşedintele rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.