Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

„Déjà vu. 25 de ani de VUNK” de Cornel Ilie - poveste trupei VUNK

Cornel Ilie

„Este o carte despre VUNK șii povestea oricărui om care ar face orice să trăiască din pasiunea vieții lui.”

În urmă cu doi ani, la TIFF (Transilvania International Film Festival) se lansa primul documentar al unei formații rock românești, „Vunk-Jur să spun adevărul”, care prezenta atât istoria trupei VUNK, din 1989, pe când fondatorii trupei, Cornel ILIE și Nicu Sârghea, erau în clasa a patra, cât și modul în care s-a dezvoltat industria muzicală românească, notează Mediafax.

Inițial a fost vorba de trupa Vank, apărută la jumătatea anilor 90, cu un prim concert la teatrul Ion Creangă din București. Timp de 14 ani, cei patru membri ai formației au activat sub numele de scenă Vank. La împlinirea a 10 ani de carieră și după o pauză de aproximativ patru ani, trupa se reinventează și devine Vunk. Astăzi, formația e alcătuită din Cornel Ilie (vocalist), Nicu Sârghea (toboșar), Daniel Ionuț Onel (basist), Gabi Maga (chitarist).

După documentar, a apărut și acest volum scris de creatorul trupei, Cornel Ilie. „Am scris cartea asta pentru a ne spune povestea și pentru a le da curaj și speranță altora ca noi. Deși este o carte despre VUNK, este și povestea oricărui om care ar face orice să trăiască din pasiunea vieții lui. Am scris-o pentru cel care își caută încă Visul. Și pentru cel care are nevoie de mai multă încredere pentru a și-l împlini. Povestea noastră este una spectaculoasă, nu doar pentru fanii VANK sau VUNK, ci pentru orice copil, tânăr sau adult care este măcinat și „hrănit“ de o pasiune, de acea chemare a sufletului care-i aduce și zbucium, și liniște, în același timp. Visătorule, să nu lași pe nimeni să-ți fie frână, ci doar direcție. Deschide ochii și visează.”

„Faptul că se întâmplă la aniversarea a 25 de ani de la primul concert, în același timp cu lansarea unui album nou, face ca toamna asta (2019 – n.n.) să fie una dintre cele mai frumoase din viața mea. Cartea <> este istoria trupei noastre, așa cum a început ea, în 1988, de la grupul muzical al școlii, dar care atunci avea alt nume, trece prin toată perioada de când s-a născut VANK, cum s-a schimbat în VUNK și până în ziua de azi.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.