Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte mașini au fost luate de polițiștii locali în București, în prima zi de ridicare a mașinilor care parchează neregulamentar

Mediafax
ridicare masini

În primele orei ale zile de luni – prima zi de ridicare a mașinilor care parchează neregulamentar – au fost ridicate 7 autoturisme, care au parcat în stații de autobuz, pe treceri de pietoni sau la intrarea unor unități de primiri urgențe, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției .

„Echipajele Poliției Locale a Municipiului București au început identificarea cazurilor de conducători auto care, ignorând semnificația indicatoarelor rutiere, blochează căile de acces ale mijloacelor de transport în comun, împiedică intrarea ambulanțelor în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, îngreunează traficul sau pun în pericol siguranța trecătorilor. Acțiunea a avut ca rezultat, în primele ore de la debut, îndepărtarea a șapte autoturisme care fuseseră parcate în două stații de autobuz din zona Pieței Unirii, pe trecerile de pietoni ori la intrarea în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. Totodată, au mai fost ridicate alte autoturisme în apropierea Sălii Palatului acolo unde mai mulți conducători auto își parcaseră mașinile blocând circulația mijloacelor autobuzelor STB”, se aată într-un comunicat al Primăriei Capitaleii.

Citește și: Mega-lovitură! Sute de persoane vor fi concediate

Primarul general, Gabriela Firea, susține că le-a solicitat celor de la Poliția Locală să ridice doar mașinile care blochează intrările în instituții sau pe trecerile de pietoni.

„Am solicitat Poliției Locale a Municipiului București ca acțiunea de ridicare să aibă un caracter preventiv și să se acționeze numai în situațiile în care se constată o flagrantă încălcare a regulilor referitoare la oprirea și staționarea neregulamentară. Mă refer aici la cazurile în care sunt blocate intrările la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, intrările în sediile instituțiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

Recuperarea unei mașini ridicate costă 500 de lei, iar la această sumă se adaugă și o amendă care poate depăși 700 de lei (5 puncte pentru staționare neregulamentară), astfel că suma totală maximă ce poate fi plătită de un șofer neglijent este de peste 1200 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.